HAE-tauti
HAE-tauti
Elämä HAE-taudin kanssa on jatkuvaa tasapainoilua
Toistuvina ihon tai limakalvon alaisina turvotuksina oireileva HAE-tauti vaikuttaa monin tavoin sitä sairastavien elämänlaatuun. Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan suurimmat HAE-tautia sairastavien huolenaiheet kytkeytyivät turvotuskohtausten pelkoon sekä korkeisiin lääkekustannuksiin.
Alfa-mannosidoosi
Alfa-mannosidoosi
Harvinainen Alfa-mannosidoosi
Harvinaisen sairauden oirekuva voi vaihdella lähes oireettomasta hyvin rajuoireiseen, jolloin potilailla on vaikeuksia suoriutua jokapäiväisistä askareista.
Hemofilia
Hemofilia
Hemofilian hoitoa kehitetään aktiivisesti
Hemofiliassa veren hyytymistekijän puuttuminen saa aikaan nivel- ja pehmytkudoksia vaurioittavia verenvuotoja. Vuotoja ennaltaehkäisevä hoito mahdollistaa potilaalle täysipainoisen elämän.
geenimuunnos
Geenitutkimukset
Geenimuutosten käsittelyyn on tarjolla keskustelu- ja vertaistukea
Geeniterapia voi tulevaisuudessa auttaa yhä useampia, mutta monia geenimuutosten kanssa eläviä helpottaa myös keskustelu ammattilaisten ja vertaisten kanssa. Peruskysymykset ovat usein samanlaisia, vaikka geenimuutos olisi hyvin harvinainen.
keuhkofibroosi
Idiopaattinen keuhkofibroosi
Suomessa keuhkofibroosipotilaat saavat hyvää hoitoa
Idiopaattinen keuhkofibroosi on harvinainen sairaus, jossa keuhkojen tilavuus pienenee sinne tuntemattomasta syystä muodostuvan sidekudoksen vuoksi.