HAE-tauti
HAE-tauti
Elämä HAE-taudin kanssa on jatkuvaa tasapainoilua
Toistuvina ihon tai limakalvon alaisina turvotuksina oireileva HAE-tauti vaikuttaa monin tavoin sitä sairastavien elämänlaatuun. Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan suurimmat HAE-tautia sairastavien huolenaiheet kytkeytyivät turvotuskohtausten pelkoon sekä korkeisiin lääkekustannuksiin.
Alfa-mannosidoosi
Alfa-mannosidoosi
Harvinainen Alfa-mannosidoosi
Harvinaisen sairauden oirekuva voi vaihdella lähes oireettomasta hyvin rajuoireiseen, jolloin potilailla on vaikeuksia suoriutua jokapäiväisistä askareista.
Hemofilia
Hemofilia
Hemofilian hoitoa kehitetään aktiivisesti
Hemofiliassa veren hyytymistekijän puuttuminen saa aikaan nivel- ja pehmytkudoksia vaurioittavia verenvuotoja. Vuotoja ennaltaehkäisevä hoito mahdollistaa potilaalle täysipainoisen elämän.
Gaucherin tauti
Elämää harvinaisen sairauden kanssa
Gaucherin tauti on harvinainen, perinnöllinen sairaus. Sitä on olemassa kolmea eri tyyppiä. Noin 95 prosentissa tapauksista on kyseessä tyyppi 1. Juha Järn sai diagnoosin tyypin 1 taudista viisi vuotta sitten.
hs-tauti karvatuppi
HS-tauti
Kivuliaita patteja tai paiseita? Ikävien ihomuutosten syynä voi olla HS-tauti
Hidradentis suppurativa eli HS-tauti on krooninen tulehduksellinen sairaus, joka aiheuttaa kivuliaita ihomuutoksia yleisimmin kainaloihin, nivusalueelle ja rintojen alle. Ihotautilääkäri voi tunnistaa sairauden jo varhaisessa vaiheessa.