Migreeni
Migreeni on alidiagnosoitu
Migreeni on WHO:n mukaan maailmassa toiseksi eniten työkyvyn vajetta aiheuttava sairaus. Migreenin kanssa ei kannata jäädä yksin.
autismi
Autismi
Autismi on neuropsykiatrinen häiriö, jonka oireet muuttuvat elämänkaaren mukaan
Autismin kirjo on laaja käsite. Kirjolle kuuluva henkilö voi olla hyvin älykäs ja opiskella tai olla työelämässä. Toisaalta autistisella henkilöllä voi olla vakava-asteinen kehitysvamma, jolloin itsenäisesti arjesta selviäminen ei onnistu.
kävelykuntoutus
Sponsoroitu
Kävelyrobottikuntoutusta Oulunkylän kuntoutuskeskuksessa
Oletko sinä tai läheisesi toipumassa AVH-sairaudesta, esimerkiksi aivoinfarktista tai aivoverenvuodosta, ja tarvitset tukea kävelyn ja toimintakyvyn palauttamiseen? Oulunkylän kuntoutuskeskuksessa Helsingissä käytetään aktiivisesti eteläisen Suomen ensimmäistä Lokomat-kävelyrobottia sekä muuta robotiikkaa ja teknologiaa kuntoutuksen tukena.
Liisa Seppänen
Alzheimerin tauti
Tietokirjailija Liisa Seppänen: Miltä muistisairaus tuntuu?
Kysymys oli kiehtonut tietokirjailija Liisa Seppästä pitkään. Hän lähti etsimään vastausta haastattelemalla muistisairauteen sairastuneita ihmisiä. Tietokirja Muistisairaan maailma on juuri ilmestynyt kauppoihin.
Migreeni
Migreeni on keskushermoston herkkyystila
Noin 16 % väestöstä on tälläkin hetkellä migreenin kourissa. Nykyisen näkemyksen mukaan migreeni johtuu keskushermoston yliherkkyydestä, jonka seurauksena tuntoaistimukset ovat niin voimakkaita, että ne aiheuttavat kipua.