maijaliisapeuhu-ullataalasmaa
Aivoinfarkti
Aivoinfarktin saanut Salkkarit-tähti Maija-Liisa Peuhu: ”Minkäänlaisia oireita minulla ei aiemmin ollut”
Maija-Liisa Peuhun eli Salattujen Elämien Ulla Taalasmaan tuntevat sadattuhannet suomalaiset. Kotikatsomoissa ei kuitenkaan tiedetty vuoden 2015 syksyllä, että Peuhu oli saanut aivoinfarktin ja joutui tulemaan kuvauksiin pyörätuolissa.
Sponsoroitu
Vuosittain aiheutuu tuhansia uusia vakavia aivovammoja – sekä varhain aloitettu että pitkäjänteinen ylläpitävä kuntoutus on tärkeää
Työ-, liikenne- ja vapaa-ajan tapaturmien sekä pahoinpitelyjen seurauksena aiheutuu vuosittain tuhansia uusia vakavia aivovammoja.
Parkinsonin tauti
Liikehäiriö
”Tieto lisää toivoa”
Missä vaiheessa sairauteni on? Millaisia hoitovaihtoehtoja siihen on olemassa? Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan Parkinsonin tautia sairastavat kaipaavat nykyistä enemmän tietoa taudin etenemisestä sekä edenneen taudin hoitomuodoista.
ms-tauti ja parisuhde
Ms-tauti
Jaksaminen ja parisuhteen kantokyky puhuttavat MS-tautiperheissä
Miten parisuhteen käy, jos sairaus pahenee raskauden jälkeen tai jos tuntohäiriöt vievät ilon seksistä? Neuroliiton avokuntoutuksen asiantuntijoiden mukaan kipeistäkin asioista on tärkeä puhua. Kuva: Getty Images
Liisa Seppänen
Alzheimerin tauti
Tietokirjailija Liisa Seppänen: Miltä muistisairaus tuntuu?
Kysymys oli kiehtonut tietokirjailija Liisa Seppästä pitkään. Hän lähti etsimään vastausta haastattelemalla muistisairauteen sairastuneita ihmisiä. Tietokirja Muistisairaan maailma on juuri ilmestynyt kauppoihin.