Skip to main content
Migreeni

Migreeni on alidiagnosoitu

Migreeni on WHO:n mukaan maailmassa toiseksi eniten työkyvyn vajetta aiheuttava sairaus. Migreenin kanssa ei kannata jäädä yksin.
autismi
Autismi

Autismi on neuropsykiatrinen häiriö, jonka oireet muuttuvat elämänkaaren mukaan

Autismin kirjo on laaja käsite. Kirjolle kuuluva henkilö voi olla hyvin älykäs ja opiskella tai olla työelämässä. Toisaalta autistisella henkilöllä voi olla vakava-asteinen kehitysvamma, jolloin itsenäisesti arjesta selviäminen ei onnistu.
Parkinsonin tauti
Liikehäiriö

”Tieto lisää toivoa”

Missä vaiheessa sairauteni on? Millaisia hoitovaihtoehtoja siihen on olemassa? Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan Parkinsonin tautia sairastavat kaipaavat nykyistä enemmän tietoa taudin etenemisestä sekä edenneen taudin hoitomuodoista.
ms-tauti ja parisuhde
Ms-tauti

Jaksaminen ja parisuhteen kantokyky puhuttavat MS-tautiperheissä

Miten parisuhteen käy, jos sairaus pahenee raskauden jälkeen tai jos tuntohäiriöt vievät ilon seksistä? Neuroliiton avokuntoutuksen asiantuntijoiden mukaan kipeistäkin asioista on tärkeä puhua. Kuva: Getty Images
Liisa Seppänen
Alzheimerin tauti

Tietokirjailija Liisa Seppänen: Miltä muistisairaus tuntuu?

Kysymys oli kiehtonut tietokirjailija Liisa Seppästä pitkään. Hän lähti etsimään vastausta haastattelemalla muistisairauteen sairastuneita ihmisiä. Tietokirja Muistisairaan maailma on juuri ilmestynyt kauppoihin.