Migreeni
Migreeni on alidiagnosoitu
Migreeni on WHO:n mukaan maailmassa toiseksi eniten työkyvyn vajetta aiheuttava sairaus. Migreenin kanssa ei kannata jäädä yksin.
autismi
Autismi
Autismi on neuropsykiatrinen häiriö, jonka oireet muuttuvat elämänkaaren mukaan
Autismin kirjo on laaja käsite. Kirjolle kuuluva henkilö voi olla hyvin älykäs ja opiskella tai olla työelämässä. Toisaalta autistisella henkilöllä voi olla vakava-asteinen kehitysvamma, jolloin itsenäisesti arjesta selviäminen ei onnistu.
Liisa Seppänen
Alzheimerin tauti
Tietokirjailija Liisa Seppänen: Miltä muistisairaus tuntuu?
Kysymys oli kiehtonut tietokirjailija Liisa Seppästä pitkään. Hän lähti etsimään vastausta haastattelemalla muistisairauteen sairastuneita ihmisiä. Tietokirja Muistisairaan maailma on juuri ilmestynyt kauppoihin.
Epilepsia
Neurostimulaatio helpottaa epilepsiapotilaan elämää
Epilepsia on aivojen sähköisestä purkauksesta johtuva kohtausoire. Vaikeasta epilepsiasta on kyse silloin, kun todennäköisyys saada kohtaukset kuriin lääkehoidolla vähenee. Kun lääkehoito ei tehoa, potilas voi saada avun neurostimulaatiohoidosta.
Monika Matthes
Autismi
Arkea autismikirjon ehdoilla 
Matthesin perheessä on kolme luonteenpiirteiltään erilaista tyttöä, joita kuitenkin yhdistää aisteja herkistävä autismikirjon diagnoosi. 10-, 14- ja 15-vuotiaiden tyttöjen äiti kertoo, miten lasten neuropsykiatrinen ominaisuus näkyy arjessa.