Jenni Multisilta
Diabeteksen hoito
Tankotanssija Jenni Multisilta: ”Urheilu opetti huolehtimaan terveydestä”
Yrittäjänä ja kirjailijana työskentelevä Jenni Multisilta, 28, sai diabetesdiagnoosin keskellä myrskyisintä murrosikää. Aluksi hän kielsi koko sairauden olemassaolon ja kieltäytyi jyrkästi vanhempiensa tarjoamasta avusta.
Timo Eränkö
Tarinat
Timo Eränkö: Elämää sovussa diabeteksen kanssa
Sanoittaja, näyttelijä ja käsikirjoittaja Timo Eränkö tunnetaan Lapinlahden Linnut -yhtyeen perustajajäsenenä ja rohkeudestaan puhua vaikeistakin asioista ääneen.
Sponsoroitu
Koulunaloittajan diabetes vaatii huomiointia ja ennakointia
Koulun aloittaminen on aina jännittävä paikka niin lapselle kuin vanhemmillekin. Erityisesti, jos lapsi sairastaa diabetesta. Tarvitaan tiivistä yhteistyötä perheen, koulun henkilökunnan ja hoitavan tahon välillä. – Koulunaloitus jännittää vanhempia todella paljon. Asia on hyvä ottaa puheeksi jo edellisenä keväänä tai mieluummin jo alkuvuodesta koulun kanssa, jolloin ryhdytään valmistelemaan koulun aloitusta. Selvitetään mitä asioita kannattaisi hoitaa … Continued
Diabeteksen hoito
Älyä diabeteksen hoitoon
Tänä päivänä lähes kaikki insuliininpuutosdiabetesta sairastavat käyttävät glukoosisensoria. Sensori mittaa glukoosiarvoja ihonalaiskudoksesta ja välittää tiedot erilliseen lukijaan, puhelimeen tai insuliinipumppuun. Sensorointi mahdollistaa diabetesta sairastaville aiempaa paremman glukoosiseurannan. Lisäksi osa sensoreista antaa varoituksen matalasta tai korkeasta verensokerista, tai jos glukoosiarvot muuttuvat äkisti.
Sponsoroitu
Älykäs insuliinipumppu helpottaa diabetesta sairastavan arkea
Diabeteksen hoitaminen on muuttunut monelle diabetesta sairastavalle älyteknologian kehittymisen myötä. Älykäs insuliinipumppu laskee ja annostelee insuliinia tarpeen mukaan päivän mittaan.