Skip to main content
Lapsen hyvinvointi

Punoittava ja ärtynyt iho – Hoida ikävä vaippaihottuma pois

Vaipat ja vauvat kuuluvat yhteen, ja jokainen vauva-arkea pyörittävä tietää, että vaippoja kuluu suuria määriä. Pesun ja kuivaamisen lomassa olet saattanut huomata, että vauvan iholle, erityisesti takapuoleen ja taipeisiin, on ilmestynyt punertavia kohtia. Vauva voi myös aristaa vaipan vaihtoa. Kyseessä on mitä luultavimmin vaippaihottuma, joka on yleinen vaiva vauvoilla.
Äidin hyvinvointi

Hyvinvointivalmentaja Anna Oinonen: Hyvinvoiva äiti on hyvä äiti

Äiti, joka ottaa omaa aikaa liikkuakseen ja voidakseen hyvin, ei ole itsekäs. Aikuisten onnellisuus välittyy myös lapsiin, muistuttaa hyvinvointivalmentaja Anna Oinonen.
Raskausajan ongelmat

Vyöhyketerapia voi helpottaa raskausajan vaivoja

Jopa 80% raskaana olevista naisista kärsii pahoinvoinnista. Monet ovat kuitenkin saaneet apua vyöhyketerapiasta.
Hedelmällisyys

Munasolujen pakastus – mahdollisuus hedelmällisen ajan pidentämiseen

Naisen hedelmällisyys lähtee alenemaan yleensä jo 30 ikävuoden jälkeen. Pakastamalla omia munasolujaan nainen voi saada lisäaikaa esimerkiksi sopivan kumppanin löytämiseen. Kun tyttölapsi syntyy, on hänellä munasarjoissaan noin miljoona varhaisvaiheen munasolua. Ne muodostavat niin sanotun ainutkertaisen munasarjareservin. Hedelmälliseen ikään päästessään naisella on jäljellä noin 400 000 munasolua. Naisen hedelmällisyyden lasku jyrkkenee nopeasti puolivälissä neljääkymmentä. Yksilöllinen vaihtelu … Continued
Alkoholismi

Tippakin voi olla liikaa odottavalle äidille

Alkoholi on merkittävin sikiön kehitystä uhkaava tekijä, johon odottava äiti voi itse vaikuttaa. Alkoholin aiheuttamista sikiövaurioista puhutaan nimellä FASD.