Ihottumat ja ihosairaudet
Urtikarian oireista ei tarvitse kärsiä
Urtikaria on yleinen ihosairaus, joka oireilee nokkosen polttamia muistuttavana nokkosihottumana. Moni sinnittelee kutisevien paukamien kanssa, vaikka urtikariaan on olemassa tehokkaita hoitoja.
Ihonhoito
Suvi Tiilikainen: ”Ihon hyvinvointi vaikuttaa voimakkaasti mielialaani”
Silmät ovat sielun peili, mutta ihon kunnosta näkee usein miten keho voi. Meikkitaiteilija Suvi Tiilikainen oppi kantapään kautta, miten hoitaa ihoaan parhaiten.
Ihonhoito
”Iho on täydellisesti rakennettu, mutta sen tasapainon voi tuhota väärällä hoidolla”
Kun iho on epätasapaino-tilassa, se on herkkä. Silloin ihon oma, luonnollinen mikrobiomi on jostain syystä järkkynyt. Mitä ihonhoidossa kannattaa ottaa huomioon?
Haavanhoito
Älä anna rakon hiertää – näin hoidat hiertymät ja rakot
Matkailijan jalka on altis ihovauriolle, ja pienikin hiertymä voi olla kiusallinen ja rajoittaa liikkumista. Kysyimme ihotautien erikoislääkäri Kirsi Isoherraselta ja jalkaterapeutti Tanja Toivoselta HYKS:in Iho- ja allergiasairaalasta, miten jalat pysyvät kunnossa ja kuinka hoidetaan oikeaoppisesti jo syntynyt vaurio.
Ihottumat ja ihosairaudet
Ihopsoriasikseen on nykyään olemassa tehokkaita hoitomuotoja
Psoriasis vaikuttaa tutkimusten mukaan voimakkaasti elämänlaatuun. Koska sairauteen on olemassa nykyään hyvinkin tehokkaita hoitoja, kannattaa apua hakea viiveettä.