Sytostaattihoito
Eija-Riitta Korhola: Kiitollisuus kantoi läpi kivuliaan polun
Eletään kevättä 2017. Eija-Riitta Korhola on puhujamatkalla Delhissä. On keskiviikkoaamu ja nainen havaitsee vasemman rinnan yläpuolella muutaman ranskanpastillin kokoisen kyhmyn.
Krooninen lymfaattinen leukemia
Krooninen lymfaattinen leukemia
Vertaistuki auttaa jaksamaan kroonisen lymfaattisen leukemian kanssa
Krooninen lymfaattinen leukemia eli KLL on pahanlaatuinen verisyöpä, joka ei välttämättä aiheuta potilaalle oireita lainkaan.
immunoterapia-syopahoidot
Syövän hoito
Immunoterapiasta uutta toivoa syöpähoitoihin
Syövän immunoterapialla pyritään tehostamaan elimistön omaa immuunijärjestelmää ja saamaan kehon oma immuunipuolustusjärjestelmä hyökkäämään syöpäsoluja vastaan. Tähän mennessä immuunihoitoja on käytetty eniten edenneen melanooman, keuhkosyövän ja munuaissyövän hoidossa. Käyttö on kuitenkin laajentunut, ja immunoterapia tunnetaan Cancer IO -hankkeen tutkimusjohtaja Juha Klefströmin mukaan nyt myös rintasyövän ja useiden muiden syöpätyyppien hoitomuotona.   – Hoidon lupaavimmat tulokset liittyvät … Continued
syovan-hormonihoidot
Hormonihoidot
Syövän hormonihoidoissa huomioitava myös luusto
Estrogeenin tuotantoa vähentävän hormonilääkityksen sivuvaikutuksena luusto haurastuu ja murtumariski kasvaa. Luukadon kehittymistä voidaan ehkäistä luustolääkkeillä, D-vitamiinilla ja kalkkivalmisteella.