Etusivu » Neurologiset sairaudet » Kävelyrobottikuntoutusta Oulunkylän kuntoutuskeskuksessa
Sponsoroitu

Oletko sinä tai läheisesi toipumassa AVH-sairaudesta, esimerkiksi aivoinfarktista tai aivoverenvuodosta, ja tarvitset tukea kävelyn ja toimintakyvyn palauttamiseen? Oulunkylän kuntoutuskeskuksessa Helsingissä käytetään aktiivisesti eteläisen Suomen ensimmäistä Lokomat-kävelyrobottia sekä muuta robotiikkaa ja teknologiaa kuntoutuksen tukena.

Lokomat-kävelyrobottikuntoutus on tutkittu ja turvallinen kuntoutusmuoto, joka soveltuu erityisesti neurologiseen kuntoutukseen esimerkiksi AVH-sairauden ja selkäydinvamman yhteydessä. Lokomat-avusteinen kävelykuntoutus voidaan aloittaa hyvin aikaisessa vaiheessa kuntoutumista, esimerkiksi pian aivoinfarktin tai aivoverenvuodon akuutin hoidon jälkeen, jolloin saavutetaankin paras tulos. Myös myöhemmin aloitetusta kuntoutuksesta on hyötyä.

Tehoa ja terveyshyötyjä

Oulunkylässä käytössä oleva uusinta teknologiaa edustava Lokomat Pro freeD -kävelyrobotti mahdollistaa kävelyssä vaadittavan normaalin lantionkierron, painonsiirron ja ylävartalon aktiivisuuden. Kävelyn oikean liikemallin lisäksi robotiikalla saadaan aikaan suuret toistomäärät, jolloin harjoittelu on moninkertaisesti tehokkaampaa kuin pelkästään fysioterapeutin avustamassa harjoittelussa.

Lokomatin mahdollistaman pystyasennon ja liikkeen tuomia terveyshyötyjä ovat myös spastisuuden vähentyminen ja hengityksen helpottuminen.

Lokomat-terapiasta on saatu Oulunkylän kuntoutuskeskuksessa hyviä kokemuksia ja tuloksia. Kuntoutujat ovat olleet erittäin motivoituneita Lokomat-harjoitteluun ja tyytyväisiä kuntoutustuloksiin, joiden edistymistä voi seurata harjoittelutietojen ja mittausten avulla. Harjoitteluvaikutuksia ovat kävelykyvyn palautuminen ja paraneminen, kohonnut mieliala ja kipujen helpottuminen. Kävelyrobottia hyödynnetään osastohoidossa oleville jatkokuntoutujille sekä kotoa käsin käyville kuntoutujille.

Myös muita robotiikkaa hyödyntäviä laitteita

Kävelyä voi harjoitella Oulunkylän kuntoutuskeskuksessa myös robotiikkaa hyödyntävän Andago-painokevennysjärjestelmän avulla. Se on kuntoutujan tahdissa liikkuva laite, joka on tarkoitettu kuntoutujille, jotka pystyvät seisomaan itsenäisesti, mutta tarvitsevat vielä tukea ja apua kävelyn harjoittamiseen.

Laitteen avulla voidaan turvallisesti tehdä myös erilaisia toiminnallisia harjoituksia, kuten tasapainoharjoituksia. Andago soveltuu hyvin sekä neurologiseen että ortopedis-traumatologiseen kuntoutukseen. Laitteella voi harjoitella myös proteesin kanssa.

Yläraajojen tehokkaan toiminnallisen harjoittelun apuna voidaan käyttää Armeo Senso -harjoittelulaitetta, joka soveltuu neurologisille kuntoutujille sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksista kuntoutuville. Armeo Sensolla harjoittelu sujuu kuin huomaamatta pelimaailman avulla.

Kuntoutusteknologian avulla kuntoutumista saadaan tehostettua ja tulokset näkyvät nopeasti. Se on tuonut Oulunkylän kuntoutuskeskuksen monialaisen kuntoutustiimin työhön uusia mahdollisuuksia ja kuntoutujille toimintakykyä sekä elämänlaatua.

Oulunkylän kuntoutuskeskus sr

Helsingissä on monipuolisten kuntoutuspalvelujen tuottaja ja kehittäjä.

Oulunkylän kuntoutuskeskus tarjoaa vaativaa kuntoutusta erilaisten sairauksien, vammojen ja leikkausten jälkeen, noin 1 400 jaksoa/kuntoutujaa vuodessa. Tällä hetkellä näiden palvelujen suurin tilaaja on Helsingin kaupunki. 

Lisäksi tarjotaan muita monipuolisia toiminta- ja työkykyä edistäviä ja ennaltaehkäiseviä kuntoutuspalveluja.

Haluatko enemmän irti kuntoutuksesta?

Next article