Etusivu » Näkö ja kuulo » Millaisten linssien läpi maailmaa katsot?
Sponsoroitu

Digitalisaation myötä maailma on siirtynyt kädenmitan päähän, ja intensiivinen lähikatselu vaatii näöltä yhä enemmän.

Tiesitkö, että älylaitteet muuttavat myös näkötottumuksiamme? Päätetyöskentely ja älylaitteiden jatkuva käyttö vaativat silmiltä kykyä tarkentaa pitkän aikaa samaan kohteeseen, tarkkaa yksityiskohtien erottelua sekä laajoja näköalueita. Tuotepäällikkö ja optometristi Terhi Peltola HOYA Lens Finland Oy:stä muistuttaa, että pitkittynyt lähityö voi aiheuttaa ikäviä oireita.

Seurauksena voi olla vakavia silmien rasitusoireita, kuten päänsärkyä, silmien väsymistä ja kuivumista.

– Seurauksena voi olla vakavia silmien rasitusoireita, kuten päänsärkyä, silmien väsymistä ja kuivumista. Tällöin pienetkin näön epätarkkuudet korostuvat. 

Näön toimimattomuus tai linssien riittämätön tuki silmille vaikuttavat työn tehokkuuteen sekä yleisesti elämänlaatuun. Peltola painottaa ihmisen saavan valtaosan informaatiosta juuri näköjärjestelmän kautta.

– Näin ollen sillä, minkä laatuisten linssien läpi me maailmaa katsomme, on valtava merkitys. 

”MySelf-moniteholinssien suunnittelu perustuu henkilökohtaiseen näköprofiiliin”

Peltolan mukaan kaikilla linsseillä näkee suoraan eteenpäin, mutta erot punnitaan sivulle ja lähelle katsottaessa.

– Jotta esimerkiksi laajakuvanäyttö tai TV:n ruutu näkyvät terävästi laidasta laitaan, tarvitaan moderni linssi, jonka ansiosta silmät eivät väsy eikä kuvanlaatu kärsi.

Yksilölliset Hoyalux iD MySelf -moniteholinssit ovat vuosien kehitystyön sekä uusimpien patentoitujen teknologioiden tulos. Peltola korostaa linssien suunnittelun perustuvan jokaiselle erikseen luotuun henkilökohtaiseen näköprofiiliin. Linssit valmistetaan myös henkilön kasvojen anatomia huomioiden.

– Näköprofiili pyrkii parantamaan näkemistä verrattuna edellisiin silmälaseihin ja valmistamaan yhdet linssit, jotka toimivat sekä työssä että vapaa-ajalla. Sen ansiosta voi myös valita mieleiset kehykset lähes ilman rajoituksia. 

Myself-linssit mukautuvat täydellisesti käyttäjän elämäntyyliin ja takaavat tarkimman mahdollisen näön. Linssit voidaan myös lisäkäsitellä suojaamaan silmät UV-säteilyltä.

Tutustu tuotevalikoimaamme >>

Next article