Skip to main content
Etusivu » Näkö ja kuulo » Kuivista silmistä ei tarvitse kärsiä
Kuivat silmät

Kuivista silmistä ei tarvitse kärsiä

Jos kuivien silmien oireet pitkittyvät tai ovat hankalia, kannattaa varata aika Kuivasilmäklinikan tutkimukseen, Hirsimäki painottaa. Kuva: Instru Optiikka Oy

Ensimmäinen askel kuivien silmien hoidossa on oikeiden tuotteiden löytäminen. Tässä auttavat kuivasilmäisyyteen perehtyneet optikot.  

Kuivasilmäisyys on tämän hetken arvion mukaan maailman yleisin silmäsairaus. Suomalaisista jopa puolet saattaa kärsiä kuivista silmistä jossain vaiheessa elämäänsä. Suurimmaksi syyksi kuivien silmien selvään lisääntymiseen kuivasilmäasiantuntija Aija Hirsimäki Instrumentariumista nostaa puhelimien, tablettien ja tietokoneiden tuijottelun. 

– Toki syitä on paljon muitakin, mutta erityisesti nuorten ja jopa lasten kuivasilmäisyys on viime vuosina lisääntynyt merkittävästi mobiililaitteiden ahkeran käytön myötä. 

Kuivien silmien ensisijainen hoito on kostutustippojen käyttö ja luomenreunojen puhdistuksesta huolehtiminen. 

– Luomenreunan kunto vaikuttaa kyynelnesteen laatuun, joten niitä on hyvä puhdistaa tähän tarkoitetuilla tuotteilla. Kostutustippoja on tarjolla runsaasti, joten sopivan tipan löytymiseen kannattaa kysyä asiantuntijan apua, Hirsimäki suosittaa. 

Kuivasilmäisyys on krooninen tila, joka Hirsimäen mukaan pahenee hoitamattomana. 

– Siksi hoitaminen on hyvä aloittaa heti, kun silmät alkavat oireilla.

Instrun kuivasilmäklinikalta apua hankaliinkin oireisiin 

Kuivasilmäisyyden hoito alkaa oikeiden tuotteiden löytämisellä. Instrumentariumissa apua sopivien tuotteiden kartoittamiseen tuo oirekysely, jonka avulla selvitetään asiakkaiden yksilölliset tarpeet.

– Henkilökuntamme on koulutettu opastamaan oikeiden tuotteiden valinnassa. Kaikki tuotteemme ovat tarkoin valittuja ja säilöntäaineettomia, Hirsimäki sanoo. 

Tarjolla on myös tuotteita, jotka auttavat allergiaoireisiin ja samalla kostuttavat silmän pintaa. 

– Jos oireet pitkittyvät tai ovat hankalia, kannattaa varata aika Kuivasilmäklinikan tutkimukseen, Hirsimäki painottaa. 

Instrulla on Suomessa seitsemän Kuivasilmäklinikkaa, joissa kuivasilmäisyyteen erikoistuneet optikot tekevät asiakkaille perusteellisen kuivasilmätutkimuksen ja selvittävät juurisyitä oireiluun. Näin jokaiselle löydetään Hirsimäen mukaan yksilölliset ja oikeat hoitokeinot.

– Hankaliinkin oireisiin pidempiaikaista apua tuo tutkitusti tehokas IPL-valoimpulssihoito. 

Myös allergiset henkilöt, jotka eivät voi käyttää esimerkiksi tippoja, ovat saaneet klinikaltamme apua oireisiinsa.

Vaivaavatko kuivat silmät?

Kuivasilmäisyyttä voi helpottaa oikeilla hoitotuotteilla ja -keinoilla.

Next article