Skip to main content
Etusivu » Näkö ja kuulo » Pirjo Nuotiolle silmälasit ovat kuin koruja
Kuivat silmät

Pirjo Nuotiolle silmälasit ovat kuin koruja

silmälasit
silmälasit
Pirjo Nuotio alkoi käyttämään silmälaseja nelikymppisenä ikänäön vaivaamisen myötä. Kuva: Johanna Lind

Vuonna 2013 suomalaiset äänestivät entisen uutisankkuri Pirjo Nuotion Suomen valovoimaisimmaksi silmälasien käyttäjäksi. Silmälasit ovat edelleen tärkeä osa Nuotion persoonallista tyyliä.

– Tällä hetkellä minulla on käytössä 12–15 silmälasit, ja lisäksi olen säilyttänyt muutamat vanhemmat lasit, koska ne ovat kivan näköisiä. Pystyn käyttämään useita vanhojakin silmälaseja, koska näköni ei ole kovin paljon muuttunut, Nuotio kertoo.

Hän alkoi käyttää silmälaseja nelikymppisenä, kun ikänäkö alkoi vaivata. Nuotio kertoo suosikkimallikseen kissamaiset silmälasit, joiden ulkoreunat kaartuvat hieman ylöspäin.

– Hieman olen seurannut silmälasimuotia, mutta esimerkiksi pyöreät lasit eivät mielestäni sovi minulle niin hyvin, hän sanoo.

– Kissamaiset lasit taitavat olla suosikkini, ne kohottavat hieman leukaa ja kasvoja.

”En käytä silmälaseja näön vuoksi vaan ulkonäön vuoksi”

Silmälasit ovat Nuotiolle kuin koruja, jotka hän valitsee sopimaan päivän asuun.

– Sanon usein, että en käytä silmälaseja näön vuoksi vaan ulkonäön vuoksi. Tarvitsen lukulasit, mutta kaukonäköni on edelleen hyvä. Olen kiitollinen siitä, että minulla on ollut useita silmälasisponsoreita, jotka ovat mahdollistaneet vaihtelunhaluni toteuttamisen, Nuotio toteaa.

Varsinaisia silmäsairauksia Nuotiolla ei ole, mutta hän kertoo silmiensä vuotavan kiusallisen paljon.

– Joskus tv-studion valot saattavat ärsyttää silmiäni, ja voi näyttää siltä kuin itkisin. Silmieni pinnat ovat kuivat, ja yksi kuivasilmäisyyden muoto on vuotavat silmät. Töissä pidin mukana vanupuikkoja, joilla painelin kosteutta pois silmien reunoilta.

Nuotio käy näöntarkastuksessa noin 2–3 vuoden välein. Usein näkö tarkastetaan uusia laseja hankkiessa. Nykyään hän hankkii uusia silmälaseja harvemmin, kun ei ole enää töissä eikä sponsoreita enää ole.

– Vuosi sitten tehtiin pieni muutos linssien vahvuuksiin ja vaihdatin silloin muutamiin vanhoihin kehyksiin uudet linssit. Vanhoja laseja olen lahjoittanut hyväntekeväisyyteen, kuten kehitysmaiden keräyksiin, hän
muistaa.

Next article