Etusivu » Vatsa ja suolisto » Rajoittaako ripuli elämääsi?
Sponsoroitu

Ainakin joka kymmenes suomalainen kärsii ärtyneen suolen oireyhtymästä (IBS), joka saa pahimmillaan koko elämän pyörimään vessan ympärillä. Nyt kiusallisena ripulina oireilevaan taudinkuvaan on löytynyt oireita tehokkaasti hillitsevä hoito.

Tuore tutkimustieto osoittaa, että ripulipainotteisen IBS:n taustalla on usein suolen lisääntynyt läpäisevyys.

– Tämä voi aiheuttaa ripulointia lukuisia kertoja päivässä. Löysän vatsan lisäksi ärtynyt suoli oireilee tyypillisesti ilmavaivoina ja vatsakipuna, tuotepäällikkö Anneli Laitinen-Felber Sabora Pharmalta kertoo.

Ärtyneen suolen oireyhtymä on suomalaisilla yleistyvä vaiva, joka voi haitata elämänlaatua merkittävästi.

– Pahimmillaan suolen toiminta alkaa määrittää elämää, ja vessassa voi joutua käymään jatkuvasti. Seurauksena ihminen alkaa rajoittaa menemisiään, jos ei ole varmuutta vessaan pääsystä, Laitinen-Felber kuvailee.

Kliininen crossover-tutkimus Gelsectanin tehosta verrattuna plaseboon (n=60). Lähtötilanteessa potilailla oli vähintään 3 vetistä ripulia päivässä. Gelsectanin avulla noin 90 %:lla potilaista vetinen ripuli poistui ja ulostustiheys oli korkeintaan 2 kertaa päivässä. Kuva: Sabora Pharma

Suojaa suolelle

Sabora Pharma Oy on tuonut maahan suolen lisääntyneestä läpäisevyydestä peräisin olevaan ripuliin mekaanisen hoitomuodon.

– Viimeisimmän tutkimustiedon pohjalta* kehitetty Gelsectan-valmiste tiivistää solujen väliset heikentyneet liitokset uudestaan, jolloin suolen limakalvon suoja paranee ja ripulointi vähenee, toimitusjohtaja Timo Jokinen Sabora Pharmalta kertoo.

Asiakaskokemukset ovat olleet kiitollisia.

– Positiivinen käänne tapahtuu nopeasti. Monet potilaista huomaavat merkittävän eron ja elämänlaadun kohenemisen jo muutamassa päivässä, Jokinen sanoo.

Tuotetta voi käyttää kuuriluontoisesti tai jatkuvasti.

– Suolen kalvo palautuu monella 2–4 viikon kuluessa, mutta mikäli kuuri ei riitä pitämään oireita loitolla, haittavaikutukseton Gelsectan sopii myös jatkuvaan käyttöön, Laitinen-Felber sanoo.

Lievitä ärtyvän suolen (IBS) oireita, kuten ripulia, vatsakipua, turvotusta ja ilmavaivoja.

* Lähde: Trifan, A et al. Efficacy and safety of Gelsectan for diarrhoea-predominant irritable bowel syndrome: A randomized, crossover clinical trial. United European Gastroenterology Journal. 2019;7(8):1093–1101. Published online July 3 2019.

Next article