Etusivu » Tuki- ja liikuntaelimet » B-Cure Laser edistää haavojen paranemista ja lievittää kipua
Sponsoroitu

Lääkintälaserterapian on kliinisissä tutkimuksissa todettu lievittävän kipua ja nopeuttavan kudosvaurioiden paranemista. B-Cure laser löytyykin jo kipuklinikoilta, haavahoitovastaanotoilta ja jo yli tuhannesta Suomalaiskodista.

Ajan myötä huonontuva ääreisverenkierto altistaa diabeetikon haavojen kroonistumiselle. Kun kudoksen verenkierto ja toimintakyky huononee, soluille ei kulkeudu ravinteita normaalin toiminnan ylläpitämiseen. Tällöin kudoksen paraneminen hidastuu ja pahimmassa tapauksessa loppuu kokonaan johtaen kroonisiin jalka- ja säärihaavoihin. Haavan hoito on aloitettava tehokkaasti heti haavan ilmaannuttua, sillä hoidon viivästyessä paranemisen todennäköisyys pienenee ja voi johtaa leikkaukseen tai jopa amputaatioon.

B-Cure Laserterapia vaikuttaa paikallisesti hoidettavan alueen kudokseen parantaen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa ja nostaen kipua lievittävien endorfiinien ja tulehduksia vastaantaistelevien entsyymien määrää. Terapia kohottaa myös elastiinin ja kollageenin luonnollista tuotantoa, joita kudos tarvitsee korjautuakseen. Terapian vaikutuksesta kroonisten haavojen hoidossa on tehty lukuisia kliinisiä tutkimuksia, joista uusin, B-Cure Laserilla tehty tutkimus julkaistiin Lasers on Medicin-lehdessä tänä vuonna. Myös haavahoitovastaanotoilla ympäri Suomen on taltioitu paljon onnistuneita potilastapauksia.

Laserterapia voisi olla hyvä kodin ensihoito diabeetikon tuoreille haavoille

Uudenkaupungin terveyskeskuksen haavavastaanoton haavayhdyshenkilö Marika Metsä-Tokila yllättyi jo kuukauden hoitotuloksista diabeetikkojen säärihaavojen hoidossa.

– Laser tukee ja edistää haavan paranemista yhdessä haavan hyvän puhdistuksen ja oikean haavanhoitotuotteen kanssa. Lisäksi se on tehokas kivunlievityksessä. Muutamilta pitkäaikaispotilailta on haavaumat hoidettu kokonaan, Metsä-Tokila kertoo.

Turvallinen kotikäytössä

Myös haavahoitaja Hilla-Maria Tennberg Porvoon terveyskeskuksessa käyttää B-Cure Laseria kroonisten haavojen hoidossa.

– Lisäämällä B-Cure Laserin osaksi haavahoitoa olemme onnistuneet palauttamaan haavan pysähtyneen paranemisprosessin. Laserterapia selkeästi edistää kudoksen uudistumiskykyä. Hoidamme haavaa pääasiassa vastaanotolla, mutta sopivissa tapauksissa olemme antaneet helppokäyttöisen ja turvallisen laserlaitteen potilaalle kotiin hoidon tehostamiseksi, Tennberg kertoo ja jatkaa:

– Laserterapia voisi olla hyvä kodin ensihoito diabeetikon tuoreille haavoille vedellä puhdistamisen ja laastarin ohella. Jos haava ei kuitenkaan näytä luonnollisen paranemisen merkkejä parissa viikossa vaan paraneminen pysähtyy tai haava suurenee, tulee aina hakeutua terveydenhuollon ammattilaisen luo.

Laserterapia tehokas myös kivunhoidossa

Haava- ja kudosvaurioiden parantumisen edistämisen lisäksi kliiniset tutkimukset ja käyttäjäkokemukset todistavat pienteholaserhoidon tehoavan muun muassa nivelrikon, reuman, ala- ja yläselkävaivojen, fibromyalgian sekä tulehdusten aiheuttamaan kipuun. Tor Ahlstedt Kauniaisista käyttää laseria diabeettisen neuropatian aiheuttamaan kipuun.

– Kipu alkoi jalkateristä ja on nyt noussut polviin saakka. Hoidan jalkojani B-Cure Laserilla iltaisin ennen nukkumaanmenoa ja koen, että kipuni lievittyy.

B-Cure Laser (808 nm)

B-Cure-lääkintälaser sopii koko perheelle ja lemmikkien kivun hoitoon. Vaikka laitteen hinta on muutamia satasia, sillä saa huoltovapaasti noin 30 000 ohjeenmukaista hoitokertaa. Näin yhden hoitokerran hinnaksi jää vain muutama eurosentti. Helppokäyttöinen B-Cure Laser löytyykin jo yli tuhannesta suomalaiskodista. Laitetta voi myös vuokrata. Koska kivunlievitys perustuu kivun lähteen parantamiseen, tulee aluetta hoitaa laserilla kuurinomaisesti. Yliannostusriskiä tai vasta-aiheita ei ole, mutta hoitoa ei suositella syöpäkasvaimiin, silmiin eikä raskaana olevan vatsanseudulle.

Lisätietoa teknologiasta, käyttäjäkokemuksia, tutkimuksia ja nettikauppa.

Tilaa uutiskirje!

Pysy ajantasalla ajankohtaisimmista aiheista ja uusimmasta sisällöstä!

Next article