Etusivu » Tuki- ja liikuntaelimet » Lääkkeettömät hoitokeinot lisäävät mahdollisuuksia kivun omahoitoon
Sponsoroitu

Moni nainen kantaa vastuuta ja tekee kaikkensa läheisten hyvinvoinnin eteen. Lapsella särkee korvaa, vanhemmilla on kipuja, puolison hermokivut raastavat ja jopa koiralla on tassussa haava. Tällöin omat niska- ja iskiaskivut jäävät toissijaiseksi ja niihin helposti päätyy hakemaan nopeaa helpotusta kipulääkkeillä. 

Lääkkeettömät hoidot ovat kivun hoidon perusta, ja niitä tulee käyttää aina, kun se on mahdollista.

Suomen Käypä hoito -suosituksissa korostetaan hyvän hoitosuhteen lisäksi lääkkeettömien hoitokeinojen tärkeyttä ja potilaan vastuunottoa omasta kunnosta ja toipumisesta. Kotona käytettävät lääkkeettömät hoitokeinot ovat kehittyneet huimasti. Hyvänä esimerkkinä turvallinen ja tehokas B-Cure -kotihoitolaser, jota käytetään jo tuhansissa suomalaisissa kotitalouksissa. 

Yksi laite koko perheelle 

Laserterapian kivunlievitysvaikutus perustuu kivun lähteen hoitoon. Terapia edistää oireilevan kudoksen toimintakykyä, jolloin alueella vallitsevan tulehduksen tai kudosvaurion paraneminen nopeutuu. Tästä syystä se on tehokas niin teinin akneen tai kasvukipuihin, puolison tenniskyynärpäähän tai noidannuoleen, kuin mummonkin nivelrikkoon – ja siihen koiran tassuun. Laserterapian vaikutus on lähes välitöntä ja pitkällä tähtäimellä kestävää, kudosvauriosta riippuen.

Kliiniset tutkimukset osoittavat laserin tehoavan mm. akuuttiin ja krooniseen lihas- ja nivelkipuun, erilaisiin hermokipuihin, sekä edistävän haavojen ja tulehdusten paranemista. Myös maahantuojan nettisivuilla julkaisemat aidot käyttäjäkokemukset kertovat terapian monipuolisuudesta.

Kotikäyttöön suunnitellut B-Cure -laserlaitteet ovat helppokäyttöisiä ja turvallisia, ja ne sopivatkin koko perheen käyttöön. Koska laitteen odotettava huoltovapaa käyttöikä on peräti 30 000 hoitokertaa, jää muutaman satasen arvoisen laitteen hoitojen hinnaksi vain muutama eurosentti. Laitetta voi myös vuokrata kuukaudeksi kokeiluun. 

Verenkiertoa parantava laastari syrjäyttää särkylääkkeen

Paikalliskivun lievittämiseen on vaihtoehtona myös tehokas lääkkeetön kipulaastari. Sen sijaan, että nappaa lääkekaapista lihas- tai nivelkipuunsa särkylääkkeen, voi hoitaa oireilevaa aluetta kudoksen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa parantavalla laastarilla. Kehon omia lämpö- ja infrapunasäteitä hyödyntävä laastari lievittää kipua nopeasti, eikä elimistö saa kuormakseen ylimääräistä taakkaa särkylääkkeistä.

Noin viisi euroa maksava laastari lievittää paikalliskipua viiden päivän ajan turvallisesti ja tehokkaasti ilman sivuvaikutuksia. Huokoinen ja hengittävä materiaali on hyvin siedetty ja pysyy paikallaan jopa suihkussa.

Terveystekniikan maahantuomalla FIT-kipulaastarilla on raportoitu positiivisia käyttäjäkokemuksia mm. niska- ja hartiajumeihin, selkävaivoihin, reuma- ja nivelkipuihin, iskiakseen ja kuukautiskipuihin. Räätälöidyt laastarit niskaan, selkään, olkapäähän, kyynärpäähän, polveen ja kuukautisvaivoihin hoitavat kipua paikallisesti. 

Kirjallisuusviite: Kipu. Käypä hoito -suositus. Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin, Suomen Anestesiologiyhdistyksen ja Suomen Yleislääketieteen yhdistyksen asettama työryhmä. Helsinki: Suomalainen Lääkäriseura Duodecim, 2017.

kaypahoito.fi


Muistilista B-Cure Laserin käyttöön

1. Käynnistä
2. Säädä hoitoaika
3. Hoida 6 minuuttia
4. Paraneminen alkaa!

Lisätietoja, aitoja käyttäjäkokemuksia, kliinisiä tutkimuksia ja nettikauppa

Next article