Etusivu » Tuki- ja liikuntaelimet » B-Cure lääkintälaser selättää kivut ja haavat
Sponsoroitu

Lääkintälaserterapia on tehokas ja turvallinen lääkkeetön hoitomuoto kivunlievitykseen ja haavojen hoitoon. B-Cure Laser on käytössä ammattilaisilla kipuklinikoilla ja haavahoidossa, sekä jo sadoissa suomalaisissa kodeissa.

Oulun kaupungin kuntoutuspalvelujen fysiatrian yksikössä fysiatri Timo Pehkosella on käytössä B-Cure laserlaite yhtenä ei-lääkkeellisenä kivunhoitomenetelmänä.

Kroonisen kivun hoidossa haasteena on kipulääkkeiden vaatimaton teho. Vahvojen opiaattien käyttöön liittyvät potilaalla niiden sietokyvyn nousu, herkistyminen kivuntunteelle ja riippuvuusriski.

– Lääkkeettömien hoitomenetelmien käyttöä korostetaan, ja laserhoitolaite on turvallinen ja kokeilemisen arvoinen. Laserhoitoa on käytetty kivunhoidon tukena. Ensivaikutelma on positiivinen. Osa vaikeistakin kiputiloista kärsivistä potilaista on saanut lievitystä kipuun, liikkumiseen ja liikeratoihin jo muutaman viikon hoidon aikana. Nopeimmat oirelievitykset on saatu jo parissa viikossa. Parhaimmillaan oirelievitys on ollut hoitojakson jälkeen noin pari viikkoa, kertoo Pehkonen.

Hyviä tuloksia haavahoidossa

Uudenkaupungin terveyskeskuksen haavavastaanoton haavayhdyshenkilö Marika Metsä-Tokila yllättyi jo kuukauden hoitotuloksista diabeetikkojen säärihaavojen hoidossa.

– Neljässä viikossa saimme hyviä tuloksia kroonisten haavojen ja arpikudosten hoidossa. Laser tukee ja edistää haavan paranemista yhdessä haavan hyvän puhdistuksen ja oikean haavanhoitotuotteen kanssa. Lisäksi se on tehokas kivun lievityksessä. Muutamilta pitkäaikaispotilailta on haavaumat hoidettu kokonaan, Metsä-Tokila kertoo.

Edullinen hoitomuoto kotikäyttöön

B-Cure Lääkintälaser sopii koko perheelle iästä riippumatta ja myös lemmikkien kivun ja haavojen hoitoon. Vaikka laitteen hankintahinta on muutamia satasia, saa sillä huoltovapaasti n. 30 000 ohjeenmukaista hoitokertaa. Näin yhden hoitokerran hinnaksi jää vain muutama eurosentti.

Kliinisissä tutkimuksissa terapian on todettu olevan kivunlievityksessä teholtaan verrattavissa kipulääkkeisiin. Lääkintälaserterapian etuna on sen parantava vaikutus, joka takaa myös pitkäaikaisen hyödyn. Esimerkiksi akillesjännetulehduksen on todettu parantuvan laserterapialla 3 kertaa nopeammin kuin pelkällä lääkityksellä.

Tutkitusti tehokas

Kliiniset tutkimukset todistavat pienteholaserin tehoavan muun muassa nivelrikon, reuman, ala- ja yläselkävaivojen, fibromyalgian ja akillesjännetulehduksen aiheuttamaan kipuun, sekä edistävän iho- ja kudosvaurioiden paranemista. Lääkintälaser myös nopeuttaa urheilusuorituksen jälkeistä palautumista.

Laserterapiaa suositellaan kudosvaurioiden hoitoon Käypä hoito -suosituksissa.

Hannu Eloranta, golfaaja:

Sain laserilla apua 5 kuukautta vaivanneen tenniskyynärpään hoidossa. B-Cure antoi yli 80% kivunlievityksen heti ensimmäisellä 6 minuutin kokeilukerralla. Uskomatonta! Ostin laitteen heti ja hoitovaste oli erinomainen kipuilevassa polvivammassakin. Suosittelen!

B-Cure Lääkintälaser (808 nm)

• Pienteholaserhoito, (Low Level Laser Therapy, LLLT) tehostaa kehon omaa immuunijärjestelmää ja vahvistaa solusignaaleja. Se nostaa elimistön entsyymituotantoa ja vapauttaa endorfiineja. Laser lisää elimistössä myös kollageenin ja elastiinin luonnollista tuotantoa, joita keho tarvitsee kudosvaurioiden korjaamiseksi.
• Koska kivunlievitys perustuu kivun lähteen parantamiseen, tulee aluetta hoitaa laserilla kuurinomaisesti. Usein lievitys on välitöntä, toisinaan taas muutaman hoitokerran jälkeen. Yksi hoitokerta on 6–8 minuuttia kohta, 2–3 kertaa päivässä. Yliannostusriskiä tai tunnettuja vasta-aiheita ei ole, mutta hoitoa ei suositella syöpäkasvaimiin, silmiin eikä raskaana olevan vatsanseudulle.
• Laite on turvallinen, ja saatavilla ammattilais- ja kotikäyttöön. Laite on myös vuokrattavissa.
• Laitteen maahantuo Terveystekniikka Valko Oy. Kliinisiä tutkimuksia, käyttäjäkokemuksia, hoito-ohjeita, sekä hankintavaihtoehdot löydät terveystekniikka.fi ja bcurelaser.fi.

Next article