Etusivu » Diabetes » Prosentin* lasku pitkäaikaisessa verensokerissa vähentää 40 % komplikaatioiden riskiä
Sponsoroitu

* HbA1c% (DCCT)

Pieneltä kuulostavalla luvulla on suuri vaikutus diabeetikon elämään. Vuosia koholla ollut sokerihemoglobiini voi johtaa pahimmillaan amputaatioihin tai vaikeaan silmä- tai munuaissairauteen. Ennaltaehkäisevällä hoidolla suurin osa diabeteksen komplikaatioista olisi estettävissä.

– Tällä hetkellä diabeteksen hoito on keskimäärin muutama kerta vuodessa ennalta kalenteriin sovittuja vastaanottoja, vaikka diabetesta hoidetaan arjessa joka päivä. Jotta hoitoa voidaan laajentaa vastaanottojen ulkopuolelle, tarvitaan avuksi keinoälyä hyödyntäviä ratkaisuja diabeetikoiden arkeen, ProWellness Oy:n toimitusjohtaja Mika Sipilä kertoo.

Hän painottaa, että diabetes on pitkäaikaissairaus, jota hoidetaan itsenäisesti vuosikymmeniä.

On tärkeää, että meillä on ratkaisuja potilaiden omahoidon seurantaan ja ohjaamiseen.

– Jos sairauden hoito arjessa on rempallaan, voi seurauksena olla vakavia vaikutuksia potilaan terveyteen. Vakavien komplikaatioiden hoitaminen on potilaille raskasta ja yhteiskunnan näkökulmasta erittäin kallista. Siksi on tärkeää, että meillä on oikea-aikaisia ja tarpeenmukaisia ratkaisuja potilaiden omahoidon seurantaan ja ohjaamiseen, Sipilä toteaa.

Tukena kellon ympäri

Matkapuhelimessa mukana kulkeva Balansio on sovellus, joka tukee diabeteksen omahoitoa 24/7. Se auttaa käyttäjäänsä tarkkailemaan verensokeritasoja ja laskee aterioiden yhteydessä tarvittavan bolusinsuliinin määrän. Sovellus myös neuvoo miten toimia, jos sairauden hoito ei ole tasapainossa, sekä laskee HbA1c-arvion päivittäin.

Balansio sovellus tarjoaa tukea diabeetikon omahoitoon 24/7.

Potilaan suostumuksella diabeteshoitaja saa sovelluksen keräämät tiedot muun muassa verensokeriarvoista ja voi lähettää ohjeita taudin parempaan hoitoon suoraan potilaan mobiililaitteeseen.

Balansio toimii ajasta ja paikasta riippumatta ja on potilaan tukena automatisoidusti kellon ympäri. Lääkäri tai hoitaja määrittää sovellukseen yksilöllisen hoitosuunnitelman, jonka seurannan älykäs sovellus automatisoi. Kun potilasta ohjataan automatisoidusti ja neuvotaan tarvittaessa etänä, diabeteshoitajan ja -lääkärin vastaanottoajat vapautuvat niitä eniten tarvitseville, Sipilä päättää.

Tutustu Balansio-sovellukseen >>

Näin Balansio-sovellus toimii

• Sovelluksen voi ladata sovelluskaupasta iPhoneen ja Android-laitteisiin. Sen voi ottaa käyttöön myös ilman hoitosuunnitelman kytkemistä yhteen sovelluksen kanssa.
• Sovelluksesta saa tukea diabeteksen hoitoon oikea-aikaisesti kellon ympäri, kun käyttöön on otettu hoitohenkilökunnan määrittelemä tavoitteellinen hoitosuunnitelma. Älykkäät automatisoidut Balansio-assistentit tunnistavat ongelmakohtia hoitorutiineissa ja auttavat potilasta ymmärtämään päivittäisten valintojen ja rutiinien vaikutuksen diabeteksen hallintaan. Hoitohenkilökunta pystyy seuraamaan hoitosuunnitelman toteutumista ja tukemaan potilasta etänä.
• Balansion kanssa voi käyttää myös muita lääkinnällisiä laitteita, jotka on suunniteltu helpottamaan päivittäistä arkea, muun muassa pika- ja perusinsuliinin säätöä sekä sokerihemoglobiinin seurantaa jatkuvatoimisen HbA1c-estimoinnin avulla.
• Sovelluksesta voi tarkastella kaikkia tietoja ja nähdä, kuinka insuliinilääkitys, hiilihydraatit, liikunta ja muut hoitorutiinit vaikuttavat sokeritasapainoon. Sovellus myös tukee automaattista tiedonsiirtoa valikoiduista mittareista ja muista sovelluksista.

Next article