Keuhkoahtaumataudin ja astman oireita ovat hengenahdistus, pitkittynyt yskä, lisääntynyt limaneritys, vinkuva hengitys ja toistuvat hengitystietulehdukset. Joskus keuhkoahtaumatauti ei oireile lainkaan, ja sairaus onkin tupakoitsijoilla luultua yleisempi.

Hengityselinsairauksien oireet ja hoito ovat yksilöllisiä ja vaihtelevat sairauksittain, mutta lääkehoidon rinnalla moni hengitysvaikeuksista kärsivä on saanut helpotusta hengitykseen luomukonstein ikivanhasta hoitomuodosta, suolaterapiasta. 

 

Pitkien perineiden suolahoito

Suolaterapia on ikivanha hoitomuoto: sen juurien tiedetään ulottuvan jo keskiajalle, jolloin munkit liottivat suolaa huoneilmaan hoitaakseen sairaita. Suolaterapian vaikutukset perustuvat siihen, että huoneilmaan vapautettavat antibakteeriset suolahiukkaset tunkeutuvat syvälle keuhkorakkuloihin ja puhdistavat limaa, tappavat bakteereita ja kosteuttavat hengitysteitä. Suolailman hengittäminen vähentää myös tulehduksia, sillä kosteutettujen limakalvojen kunto paranee, eikä uusi tulehdus iske niihin enää yhtä helposti. Etenkin antibiootit lääkehoitona kuivattavat jo entuudestaan kuivia limakalvoja ja siten herkistävät ne uusille bakteereille ja viruksille.

Moni kroonisista poskiontelovaivoista kärsinyt onkin päässyt eroon kierteestä suolaterapian avulla. Hengitysteiden auetessa ja liman irrotessa monet huomaavat myös saavansa hajuaistinsa takaisin.

 

Hengitystiet auki kotikonstein

Suolahoidon tulokset ovat osoittautuneet sitä paremmiksi, mitä säännöllisempää hoito on.

Suolahuoneterapian lisäksi suolahoidosta voi nauttia kotioloissa. Markkinoilla on laitteita, jotka annostelevat huoneilmaan suolahiukkasia. Näin hoitoa saa myös yöllä, jolla on havaittu unenlaatua erityisesti parantavia vaikutuksia tukkoisuuden ja yskäkohtauksien vähentyessä.

Hengityselinsairauksien lisäksi terapian on todettu auttavan kroonsiiin ihosairauksiin, kuten psoriakseen ja atooppiseen ihottumaan.