Etusivu » Tulevaisuuden terveydenhoito » Elintapaohjauksella mittavat säästöt diabeteksen hoitoon
Sponsoroitu

Aikaa vievä, vaikuttava ja kokonaisvaltainen elintapaohjaus voidaan mahdollistaa digitaalisin keinoin.

Diabeetikoiden sairaanhoidon kustannukset hipovat Suomessa miljardia euroa vuosittain. Diabeteksesta aiheutuvat lisäsairaudet kasvattavat kustannukset edelleen moninkertaisiksi. 

– Diabetesta voidaan ennaltaehkäistä, mutta nykyiset sairaanhoidon resurssit eivät monilla alueilla riitä sairastuneidenkaan hyvään hoitoon. Korona on pahentanut tilannetta entisestään, DiabetesSara Oy:n toimitusjohtaja Heikki Hartikainen sanoo. 

Sairaanhoidon kustannuksista on Hartikaisen mukaan säästettävissä satoja miljoonia euroja panostamalla ennaltaehkäisevään diabeteshoitoon digitaalisin keinoin.

– Kustannussäästö tulee diabeetikoiden tehokkaammasta hoitoon pääsystä ja saavutettavasta paremmasta hoitotasapainosta, mutta ennen kaikkea diabetesriskissä olevien ennaltaehkäisevästä hoidosta.

DiabetesSara – laadukasta diabeteshoitoa ajasta ja paikasta riippumatta 

Mikäli diabeteksen lisäsairauksien ilmaantuvuus kyettäisiin puolittamaan, sairaanhoidon kustannuksissa saavutettaisiin vuosittain yli 550 miljoonan euron säästöt. Yksilöllinen elintapaohjaus parantaa hoitotasapainoa ja ehkäisee lisäsairauksien kehittymistä diabetekseen sairastuneilla, mutta se on myös tutkitusti tehokas keino ehkäistä tyypin 2 diabetesta.

– Digitaalisesti elintapaohjaus saadaan tarjolle yksilöidysti ja oikea-aikaisesti sitä tarvitseville, mikä mahdollistaa paremman hoidon ja valtavat säästöt. Elintapahoidosta saatavat säästöt ja hyödyt myös kumuloituvat vuosien saatossa moninkertaisiksi, Hartikainen painottaa. 

Terve Päivä -palvelupolku on DiabetesSaran kuusi kuukautta kestävä digitaalinen hoitojakso, jossa tähdätään kokonaisvaltaiseen elintapojen muutokseen.

– Palvelumme auttaa tehokkaasti julkista terveydenhuoltoa, jossa ei ole resursseja tai riittäviä keinoja diabeteksen ennaltaehkäisyyn ja hoitoa tukevaan elintapaohjaukseen. Palvelullamme voimme mullistaa koko Suomen diabeteshoidon, Hartikainen sanoo. 

DiabetesSaran diabeteksen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn erikoistunut palvelukonsepti on täysin digitaalinen ja tuo Hartikaisen mukaan hoidon jokaisen ulottuville ajasta ja paikasta riippumatta. 

– Digitaalinen konseptimme on kustannustehokas keino purkaa diabeteshoidon painetta, tuottaa tehokasta hoitoa ja tukea asiakkaille sekä laajentaa hoito kattamaan ennaltaehkäisevästi myös esidiabeetikot ja muut elintapaohjauksen tarpeessa olevat asiakkaat.

Ratkaisujen aika on nyt – ota yhteyttä ja sovi tarkempi esittely!

Miksi DiabetesSara?

• Diabeteksen hoito ja ennaltaehkäisy ajasta ja paikasta riippumatta
• Terveydenhuollon yhteistyöllä diabeteshoidon uusi aikakausi
• Digitaalisella konseptilla merkittävät säästöt sairaanhoidon kuluihin sekä tehokkaammin kohdistettavat resurssit

Next article