Skip to main content
Etusivu » Tulevaisuuden terveydenhoito » Lääkäreitä saadaan palkattua myös haastaviin positioihin
Sponsoroitu

Lääkäreillä on uransa eri vaiheissa erilaisia toiveita työpaikkansa suhteen. Valintaa ei tehdä ainoastaan sairaalan ja terveyskeskuksen sekä julkisen ja yksityisen välillä vaan myös maantieteellisesti.

– Osa lääkäreistä hakee virkaa, osa haluaa suorittaa terveyskeskusjaksonsa. Osalle lääkäreistä työpaikan valintaan vaikuttaa suuri palkka, osa haluaa hyvän seniorituen tai arvostaa työpaikkaa, jossa kollegoilla on aikaa auttaa, kertoo MediApu Oy:n toimitusjohtaja Joona Virkkala.

Laaja verkosto mahdollistaa sopivimman osaajan löytymisen

MediApu Oy tarjoaa kustannustehokkaan tavan toimia, haettiin sitten yksittäistä lääkäriä tai kerralla useita kymmeniä täyttämään hyvinvointialueiden tarpeet. Kunnat, kuntayhtymät ja sairaanhoitopiirit ovat luottaneet jo yli 10 vuoden ajan MediAvun osaamiseen rekrytoida lääkärit suoraan työsuhteeseen asiakasorganisaatioon.

– Etsimme sopivan lääkärin, olipa tarve viikosta virkaan. Kun rekrytoinnin antaa ammattilaisen tehtäväksi, ylilääkäri voi keskittyä johtamiseen ja muuhun hallintoon eikä hänen tarvitse päivystää sähköpostin ääressä hakemuksia lukemassa. Teemme myös yhteistyötä asiakkaiden omien rekrytointiyksiköiden kanssa ja suunnittelemme, mihin positioon kukin lääkäri olisi hyvä sijoittaa, Virkkala toteaa.

MediApu on rakentanut laajat verkostot lääkärikuntaan ympäri Suomen. MediApu onkin mukana lähes kaikissa tapahtumissa ja somekanavissa, joissa lääkärit ja lääketieteen opiskelijat ovat. Suorien puheluiden ohella 20 000 lääkäriä kohdataan viikoittain kanavissa, jotka ovat lääkäreille luontevia.

– Autamme asiakkaitamme löytämään yksikön keihäänkärjet, joilla lääkärin saa kiinnostumaan kyseisestä tehtävästä ja toimipaikasta. Vuonna 2021 rekrytoimme 850 lääkäriä ympäri Suomen, mikä kertoo ammattitaidostamme löytää lääkärit myös haasteellisimpiin paikkoihin, sanoo Virkkala.

Tiiviin kumppanuuden hyvinvointialueiden kanssa sekä onnistuneet rekrytoinnit mahdollistavat MediApu Oy:n
• terveydenhuoltoalan tuntemus,
• myynti- ja markkinointiosaaminen ja
• suuri rekrytointityötä tekevä asiantuntijajoukko.

Next article