Etusivu » Flunssa » Viruseptin taklaa flunssan ensioireet
Sponsoroitu

Flunssakausi on taas täällä. Aikuisilla flunssaa eli ylähengitystietulehdusta esiintyy 2–4 kertaa vuodessa. Uusien ja luotettavien tutkimusten mukaan flunssaa voi ehkäistä perinteisten keinojen lisäksi myös nenäsuihkeella, joka vähentää virusten määrää nenän limakalvoilla.

Ylähengitystietulehduksen eli kansanomaisesti flunssan voi aiheuttaa yli 200 virusta. Noin puolet kaikista flunssista on rinovirusten aiheuttamia. Muita tyypillisiä flunssan aiheuttajia ovat adeno- ja koronavirukset. Vuonna 2020 maailmaa muuttaneen pandemian aiheutti uusi koronavirus, SARS-CoV-2.

Flunssapotilaan hoidon kannalta ei ole merkitystä, mikä virusryhmä on kyseessä, sillä hoitometodit ovat kaikille virustyypeille samat. Lääkkeet voivat lievittää oireita, mutta eivät lyhennä sairauden kestoa. Ennaltaehkäisy onkin parasta flunssan hoitoa.

Viruseptin on uusi apteekeista saatava ja reseptivapaa valmiste flunssan tai influenssan ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Se on nenäsuihke, joka estää tutkimusten mukaan virusten lisääntymistä nenän limakalvoilla ennen kuin ne ehtivät aiheuttaa infektion.

– Olen perehtynyt yhteensä neljään Viruseptinistä tehtyyn satunnaistettuun tieteelliseen tutkimukseen, joista kolmessa tutkittiin valmisteen vaikutusta aikuisiin ja yhdessä päiväkoti-ikäisiin lapsiin. Tutkimusten mukaan valmiste lyhensi rinovirusten aiheuttamien flunssatautien kestoa 20 prosentilla ja koronavirusten aiheuttamien flunssien kestoa 30 prosentilla, Helsingin yliopistossa työskentelevä lääketieteen tohtori ja dosentti Harri Hemilä kertoo.

Hemilällä ei ole kaupallista kytköstä Viruseptin tuotteisiin, eikä muihinkaan flunssahoitoihin.

Stop virusten leviämiselle

Flunssa on elimistölle rasitus. Virusinfektiossa fyysinen rasitus voi vaikeuttaa ja pitkittää sairautta sekä altistaa jälkitaudeille. Tämän vuoksi elimistön tulee antaa levätä.

Nuhaa voi helpottaa tekemällä säännöllisesti nenähuuhtelua. Nenähuuhtelussa laimeaa suolaliuosta juoksutetaan nenän läpi, jolloin liuoksen mukana poistuu bakteereja, viruksia, pienhiukkasia ja pölyä. Nenäkannua pitää kuitenkin osata käyttää teknisesti oikein, jotta siitä on apua.

Viruseptin nenä- ja nielusuihkeen käyttö on huuhtelua helpompaa. Valmisteen vaikuttava aine, merilevistä saatava karrageeni (Carragelose®)*, kapseloi viruspartikkelit ja estää niitä kiinnittymästä limakalvolle, mikä vähentää virusten leviämisen riskiä. Se myös kosteuttaa limakalvon ja muodostaa kestävän, kosteuttavan suojakerroksen niitä viruksia vastaan, jotka yrittävät kiinnittyä siihen. Suihkeita voi käyttää sekä flunssan ehkäisyyn että hoitoon.

Harri Hemilän mukaan Viruseptin-valmisteen käyttö on hyvä aloittaa heti kun flunssan oireita ilmenee.

– Tehtyjen tutkimusten perusteella voidaan sanoa, että Viruseptin-valmisteen vaikuttava aine, karrageeni, tehoaa moniin virustyyppeihin. Mahdollisesti myös tähän uuteen koronavirukseen, hän arvelee.

Ehkäise virukset Viruseptin suu- ja nenäsuihkeella. Lue lisää >>

*Viruseptin ei sisällä E407 tai E407a karrageenia. Viruseptinin sisältämä karrageeni on patentoitua lääkinnällistä iota-karrageenia (Carragelose®).

Next article