Skip to main content
Etusivu » Flunssa » Kaktus kurkussa on vain hidaste diskokuningattarelle
Tarinat

Kaktus kurkussa on vain hidaste diskokuningattarelle

diskokuningatar-eini-laulaja
diskokuningatar-eini-laulaja
Kuva: Pasi Liesimaa

Puhelimeen vastaa hieman tukkoinen ääni säestettynä muutamalla niiskauksella. Eini, valtakunnan diskokuningatar, on lievästi vilustunut. Loppukesän hikiset päivät ja viileät illat ovat petollinen yhdistelmä.

– Alkuviikosta tunsin vilunväreitä, eilen alkoi nenä vuotaa ja nyt yskittää. Flunssaksi se näyttää heittävän, tiedän heti jos se on tuloillaan. Ahaa, nyt on kaktus kurkussa. Nuha ei haittaa. Ääni tulee vähän tunkkaiseksi, mutta miksaaja voi auttaa laittamalla vähän kaikua. Hakkaava yskä on kyllä paha, kertoo hän kotisohvaltaan.

Ja onnistuu kuitenkin kuulostamaan aina yhtä myönteiseltä itseltään. Vaikka ajoitus sairastumiselle on varsin hankala.

Teen nykyisin noin 100 keikkaa vuodessa. Tänä syksynä täytyy sovitella ja olen putsannut viikot.

Einin kotisivujen kalenterin mukaan keikkoja on syys-lokakuussa seitsemäntoista, ympäri Suomea. Tämä on vielä normaalia. Mutta tänä syksynä ohjelmassa on lisäksi Tanssii Tähtien Kanssa. Ja se on paljon muutakin kuin sunnuntaiehtoon suora veto. Sitoutuminen merkitsee lukemattomia treenitunteja. Ei ihme, että uusimmassa FB-kuvassaan tähti istuu jalat kylmällä vedellä täytetyssä siivouspaljussa.

Maallikko voisi luulla, että liika on liikaa. Mitä vielä.

– Teen nykyisin noin 100 keikkaa vuodessa. Tänä syksynä täytyy sovitella ja olen putsannut viikot. Sitä ei tietenkään tiedä, kuinka kauan minua tanssikisassa pidetään, kuinka kanki olen, naurahtaa Eini.

Kokenut taiteilija on oppinut tietenkin kuuntelemaan ja muokkaamaan kehoaan. Ääni on lihas muiden joukossa. Sitä pitää lämmitellä ja avata. Olennaista on kuitenkin vastustuskyvystä huolehtiminen, ennakoiva hoito.

Konstit ovat pitkälti samat kuin kadunmiehellä. Kokonaisuus koostuu kuntoilusta, ravinnosta ja levosta.

Perustana on ruokavalio. Einin keittiöstä ovat jokseenkin kadonneet niin punainen liha kuin hiilihydraattipommit – pitsat, peruna ja riisit. Kana, kala ja lämpimät kasvikset riittävät ja luovat hyvänolon perustan.

Ajoittain epäsäännöllinen elämä saattaa tarkoittaa epäsäännöllistä ruokailua. Einin ratkaisuna ovat mukana kulkevat eväät ja pikkupurtavien syöminen vähintään kolmen tunnin välein. Silloin jaksaa myös fyysisen rasituksen.

– Juoksen kuntosalin matolla, teen intervalleja ja muita salitreenejä. Syksyllä saattaa olla liian kylmä juosta ulkona ja kesällä kuuma. Lisäksi minulla on allergioita. Mutta ne ovat vähentyneet sen jälkeen, kun meille tuli poikani toiveesta pieni koira, Pomerania, hän kertoo lämpöä äänessään.

Jännittäjä hän ei ole, mutta suorittajaksi hän tunnustautuu. Asiat on tehtävä hyvin ja pedanttisuus saattaa verottaa lepohetkiä. Jos Eini peruuttaa keikan, silloin on tosi kyseessä ja tauti kova.

– Otan aina flunssarokotteen ja syön vitamiineja. Mutta joskus tauti vain vie voiton ja romahdan sängyn pohjalle. Olen kyllä oppinut olemaan itseäni kohtaan hieman armollisempi, myöntämään itselleni, että olen joskus tosi väsynyt tai kipeä. Mutta apukeinoja löytyy. Nenäkannua ja hengitysteitä avaavaa Wello2-laitetta en voi kyllin kehua, neuvoo Eini.

Next article