Skip to main content
Etusivu » Flunssa » Juontaja Shirly Karvinen: Unella flunssaa vastaan
Syysflunssa

Juontaja Shirly Karvinen: Unella flunssaa vastaan

Shirly Karvinen
Shirly Karvinen
Kuva: Mikko Räsänen

Tänä syksynä Shirly Karvisella ei ole aikaa sairastaa. Säännöllisyys on kiireenkin keskellä hänelle tärkein tapa pitää itsestään huolta flunssakauden keskellä.

Juontajalla on monta rautaa tulessa tänä syksynä. Syyskuussa alkavat Love Islandin kuvaukset, jossa Karvinen toimii juontajana. Kuvausten myötä edessä on paljon lentämistä Suomen ja Espanjan välillä.

Television puolella häntä nähdään syksyllä myös Viettele vaatteilla -ohjelman juontajana sekä kisaajana Fort Boyardissa. Kaiken ohella hän jatkaa Radio Suomirockin aamujuontajana.

– Totesin juuri ystävälleni, että tänä syksynä ei ole varaa tulla kipeäksi, vuoden 2016 missi kertoo.

– Teen kaikkeni välttyäkseni syysflunssalta. Olen nimittäin yleensä se, joka onnistuu melkein aina sairastumaan kausitauteihin.

Karvinen toteaa, että sairastaminen on jatkuvaan tekemiseen tottuneelle naiselle raastavaa.

– Olen huono syömään särkylääkkeitä ja levoton olemaan paikallani. Kun tauti iskee, niin sitten vain hikoilen ja kärsin kaksi päivää ilman, että pystyn tekemään mitään. Silloin olen Netflixin suurkuluttaja, selaan Youtube-videoita ja tiedän kaiken mitä somessa tapahtuu, hän kuvailee sairaspetiään.

– Kipeänä minulla ei ole juuri ruokahalua, joten jäätelöä menee aika paljon. Pitää hemmotella itseään, kun sattuu ja särkee joka paikkaan.

Tähän tilanteeseen hän ei halua. Riittävä uni, säännöllinen liikunta ja monipuolinen ruoka ovat Karviselle ensisijaisen tärkeitä oman hyvinvoinnin tukipilareita. Flunssaa vastaan hän syö myös vitamiineja sekä sinkkiä ja huolehtii käsihygieniasta.

– Ostin mansikantuoksuisen käsidesin. Työni puolesta olen koko ajan eri paikoissa ja eri ihmisten kanssa tekemisissä. Käsihygienian merkitys korostuu.

Liikunta on hänelle tärkeää paitsi fyysisen myös henkisen hyvinvoinnin kannalta. Uni on hänelle kuitenkin ensisijaisen tärkeää.

– Kun nukkuu liian vähän, niin kaikki kärsii. Mieliala, jaksaminen… Onnekseni olen sellainen ihminen, ettei stressi vaikuta liikaa uneen ja pystyn nukahtamaan missä vain. Lentokoneessa istun penkkiin ja saman tien on taju pois, Karvinen nauraa.

Syyssäille Karvisella on kaikille myös hyvä vinkki.

– Ilmat alkavat nyt kylmetä. Muistakaa siis pysyä lämpöisinä. Halailkaa enemmän!

Next article