Etusivu » Allergia ja astma » Helposti hyvää gluteenittomista tuotteista
Sponsoroitu

Keliakialiiton tietojen mukaan keliakiaa sairastaa Suomessa 2 % väestöstä, eli yli 100 000 henkilöä. Näistä diagnosoituja on vasta noin 40 000 henkilöä. Moni sairastaa keliakiaa tietämättään.

Viljatuotteiden vaihtaminen gluteenittomiin on entistä helpompaa, kun uusia tuotteita tulee markkinoille.

– Gluteenittomien keksi- ja myslituotteiden valikoimat sekä jauhoseosten hyvät ruuanlaitto- ja leivontaominaisuudet mahdollistavat terveelliset ja maukkaat tarjoilut moneen tilanteeseen. Kuluttaja ei välttämättä edes erota mausta gluteenitonta tuotetta, toimitusjohtaja Kari Vuorela Finax Finland Oy:stä kertoo.

Laatu edellä

Keliaakikon suolisto reagoi välittömästi viljaan. Tämän vuoksi gluteenittomien tuotteiden valmistusprosessi on tarkkaa työtä. Kosketusta muihin viljatuotteisiin ei sallita. Kaikki tuotteet valmistetaan korkealaatuisista, puhtaista raaka-aineista ja niitä valvotaan huolella raaka-aineiden hankinnasta valmistusprosessiin asti.

– Uusia gluteenittomia tuotteita valmistava tehdas avautuu loppuvuodesta 2019 Helsingborgissa Etelä-Ruotsissa. Saamme entistä kattavammat tuotelinjastot laadukkaiden tuotteiden valmistamiseksi ja samalla jatkamme tuotekehitystä myös kuluttajien antamista vinkeistä, Vuorela visioi.

Finaxin toiminta perustuu terveellisiin ja maistuviin tuotteisiin sekä ruokiin. Tuotekehittelyssä on huomioitu pakkausta myöten gluteenittomien tuotteiden säilytys ja käyttö. Uudelleensuljettavat pakkaukset estävät keittiössä niiden kosketuksen gluteenia sisältäviin tuotteisiin.

Maanläheinen ja matalan kynnyksen toimintatapa näkyy yrityksen toiminnassa. Yrittäjähenkisen Finax Finland Oy:n ja Abdon Food Ab:n toiminta on yhteispeliä kuluttajan, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Asiakasta kuunnellaan herkällä korvalla. Jokaiseen palautteeseen vastataan ja uusia tuotevinkkejä kokeillaan. Näin tiedetään, mitä kuluttaja haluaa.

Katso gluteenittomat reseptit: finaxglutenfritt.se/fi

• Finax Finland Oy on osa Abdon perheyritystä, joka on perustettu vuonna 1950. Finax aloitti gluteenittomien tuotteiden valmistuksen vuonna 1983.  Kotipaikka on Helsingborg, Ruotsi.
• Perustajaveljesten Leif ja Rolf Abdonin motto: “Valmistamme vain tuotteita, joita haluamme tarjota omille lapsillemme”.

Next article