Skip to main content
Etusivu » Allergia ja astma » Varoen, mutta nauttien auringossa
Sponsoroitu

Tehokkaiden aurinkovoiteiden korkea suojakerroin suojaa ihoa UVB-ja UVA-säteilyn lisäksi myös ikävältä aurinkoallergialta.

Mitä on aurinkoallergia? 

Aurinkoallergia on yleistermi erilaisille auringon aiheuttamille ihoreaktioille, mutta yleensä termillä tarkoitetaan aurinkoihottumaa. Aurinkoallergia syntyy, kun iho altistuu auringolle ja keho reagoi tähän ihottumalla. Aurinkoallergiaa ilmenee yleensä eniten alkukesästä tai esimerkiksi etelänlomilla, jossa UV-säteily on selvästi voimakkaampaa kuin Suomessa. Aurinkoihottuma voi ilmetä nokkosihottumana, punottavina näppylöinä tai kutinana. 

Miten aurinkoallergiaa voidaan ehkäistä? 

Suojautuminen vaatteilla ja aurinkovoiteilla ehkäisee aurinkoallergiaa. On tärkeää, että tuotteessa on UVB-suojan lisäksi myös tehokas UVA-suoja. Se sekä aurinkosuojan sisältämät antioksidantit auttavat suojaamaan ihoa aurinkoihottumalta. 

Miksi korkea suojakerroin aurinkovoiteissa on tärkeä?

Mahdollisimman korkea suojakerroin antaa iholle parhaan suojan. Aurinkovoidetta tulee levittää iholle runsaasti ja lisätä sitä säännöllisesti sekä aina uimisen ja pyyhekuivauksen jälkeen. Korkeampi suojakerroin ehkäisee tehokkaammin ihon palamista esimerkiksi siten, että suoja säilyy iholla pidempään. 

Miten NIVEA SUN Sensitive -tuotteet toimivat?

NIVEA SUN Sensitive -tuotteissa on esimerkiksi herkkää ihoa rauhoittavaa aloe veraa, korjaavaa ja kosteuttavaa B5-provitamiinia sekä ihoa ravitsevaa jojobaöljyä. Lisäksi tuotteissa on lakritsinjuuriuutetta, joka suojaa ihoa aurinkoallergialta. Tuotteissa korkea suojakerroin 30–50+ ja ne suojaavat tehokkaasti myös UVA-säteilyltä. Tuotteiden soveltuvuus herkälle iholle on dermatologisesti testattu, ja lasten tuotteet ovat lastenlääkäreiden hyväksymiä.

Kenelle NIVEA SUN Sensitive -tuotteet sopivat? 

NIVEA SUN Sensitive -tuotteet on kehitetty erityisesti herkän ihon tarpeisiin. Lapsille löytyy omat NIVEA SUN Kids Sensitive -tuotteet, jotka on kehitetty erityisesti lasten herkälle, ohuemmalle iholle. On hyvin tärkeää muistaa suojata pienet lapset vaatteilla, hatulla ja aurinkolaseilla ja pitää heidät pois suorasta auringonpaisteesta.

Artikkeliin haastattelun antoi NIVEAn tuoteasiantuntija.

Tutustu herkän ihon aurinkotuotteisiin

Next article