Skip to main content
Etusivu » Intiimiterveys » Anaaliseksin alkeet – 8 vinkkiä nautinnolliseen peppuseksiin
Seksuaaliterveys

Anaaliseksin alkeet – 8 vinkkiä nautinnolliseen peppuseksiin

Kuva: Unsplash

Jos anaaliseksi kiehtoo, mutta se kuulostaa vielä pelottavalta, tämä artikkeli on sinulle.

FinTerveys 2017 -tutkimuksen mukaan kahdeksan prosenttia 30–69-vuotiasta miehistä ja seitsemän prosenttia naisista oli harrastanut anaaliseksiä. Peppuseksi ei ole vielä jokaisen makuuhuoneen vakio, muttei myöskään yhtä iso tabu kuin ennen.

Suurin osa onkin kuullut jo peppuseksin perusteet: käytä aina liukuvoidetta ja älä pistä mitään pepussa ollutta suuhun tai vaginaan. Näiden lisäksi tärkeimmät asiat ovat kummankin osapuolen suostumus ja kommunikaatio.

Anaaliyhdyntään liittyy paljon mietittävää ja kokeiltavaa. Jokainen yksilö tykkää eri asioista, ja jotkut eivät tykkää yhtään. Jos kuitenkin olet ihminen, jota anaaliseksi kiinnostaa ja sinulla on halua kokeilla, nappaa nämä vinkit talteen ja kommunikoi kumppanillesi haluistasi.

1. Rentoudu ja muista esileikki

Ensimmäisellä kerralla varmasti jännittää, mutta älä silti jännitä peppuasi. Mitä enemmän jännität ja kiristät lihaksiasi, sitä enemmän sinuun sattuu. Tässä kohdassa esileikki on todella isossa roolissa. Kommunikoi kumppanillesi, jos haluat edetä hitaammin.

Joskus seksi on sotkuista, mutta peppuseksi ei ole normaalista poikkeavaa sotkuisuuden kanssa. Jos sinua stressaa tämä, varaa oma alue seksin harrastamiseen. Älä käytä hienoimpia lakanoitasi, ja varaa lähelle kosteuspyyhkeitä ja kondomeja. Näin varmistat, että kaiken saa putsattua ja uusi puhdas kondomi on aina käden ulottuvilla.

2. Aloita hitaasti

Anaaliseksin kannattaa aina aloittaa pienillä askelilla, oli kyseessä ensimmäinen tai 10. kerta. Kannattaa aina aloittaa esimerkiksi sormilla, pienillä leluilla tai suulla. Jokaisella on omat mieltymykset, jotka tuntuvat mukavalta ja hyvältä. Osa tykkää aloittaa peräaukkoa sormella hyväille, joillekin anustappi seksin aikana on paras tapa aloittaa. Tiettyjä sääntöjä tähän ei ole. Paitsi käytä liukuvoidetta.

3. Sattuuko se? Miltä se tuntuu?

Peppuseksin ei kuulu sattua. Sitä varten on liukuvoide ja aina aloitetaan hitaasti. Jos sinuun sattuu, lopeta.

Jotkut kuvailevat tunnetta samalta mitä tunnet kun vessa kutsuu. Tämä on useimmiten vain tunne, eikä sotkun vaaraa ole. Peräsuoli on täynnä hermoja, mutta se ei tarkoita, että tiedät aina milloin jotain on tulossa ulos. Uusien tuntemuksiin pitää vain tottua.

Kuva: Unsplash

4. Liukaste, anustapit ja muut välineet

Kondomi on aina hyvä olla käytössä anaaliyhdynnän aikana, jotta bakteereja ei pääse vääriin paikkoihin. Liukasteet tulisia aina olla vesipohjaisia kondomien kanssa. Kosteuspyyhkeitä on myös hyvä pitää lähellä, jos tulee putsaamisen tarvetta.

Seksileluja on monenlaisia, ja peppuseksiin löytyy omat välineensä. Löytyy pientä ja siroa välinettä sekä isompaa lelua rohkeimmille. Muista, jos käytät seksileluja pepussa, varmista että niissä on stopperit. Stopperi on seksivälineen lopussa oleva levenevä osuus. Näin varmistetaan, ettei mikään huku peräsuoleen.

5. Pidä ääntä jatkuvasti

Tällä ei tarkoiteta jatkuvaa voihkimista ja hyvän olon ääniä, vaan kommunikoi mikä tuntuu hyvältä ja mikä ei. Jatkuva rehellisyys on tärkeää alusta loppuun. Tärkeää on, että kummatkin pysyvät jatkuvasti kiihoittuneina.

6. Lisästimulointi

Lisästimulointi on aina hyvästä. Kaikki naiset eivät onnistu saamaan orgasmia vain anaaliyhdynnän kautta, vaan samalla on hyvä stimuloida esimerkiksi klitorista tai nännejä. Voit pyytää kumppaniasi käyttämään leluja tai sormia sinuun, tai kontrolloida niitä itse.

7. Hygienia kuntoon

Toistaminen on aina hyvästä, joten käydään vielä kerran läpi. Ei mitään peräsuolesta suuhun tai vaginaan. Ei sormea, lelua, penistä. Ei mitään. Vaikka peräaukko ja sukuelimet ovat lähellä toisiaan, eivät ne aina reagoi hyvin toistensa bakteereihin.

8. Koskaan ei ole pakko

On täysin okei, jos kokeiltuasi peppuseksiä, et pitänyt siitä. Jos kumppanisi tykkäsi, mutta sinä et, et ole velvoitettu harrastamaan anaaliseksiä uudestaan. Jokaisella on oikeus päättää omasta kehosta, ja varmasti löydätte yhteisen juttunne, joka ei keskity peppuleikkeihin.

Lähde: Cosmopolitan

Next article