Etusivu » Intiimiterveys » Seksilelut osaksi arkea – 4 tapaa miten ne muuttavat elämäsi
Seksuaaliterveys

Seksilelut osaksi arkea – 4 tapaa miten ne muuttavat elämäsi

Kuva: Getty Images

Ihmisten seksuaalisuus on kokoajan muuttuvaa. Kuten harrastukset, ystävyys- ja parisuhteet sekä kiinnostuksen kohteet muuttuvat kun ihmiset kasvavat. Mutta entä jos seksuaalisuutesi kasvu on pysähtynyt?

Yleistä on, että ihmiset ovat todella kiireisiä, ylistimuloituneita ja stressaantuneita, joten omaan seksuaalisuuteen ja itsetyydyttämiseen keskittyminen jää usein tärkeysjärjestyksessä viimeiseksi – varsinkin meillä naisilla. Seksuaalisuus on iso osa jokaisen hyvinvointia, joten aina on hyvä aika nostaa sooloseksi to do -listan kärkeen.

Tässä neljä tapaa, jolla seksilelut voivat auttaa sinua löytämään seksuaalisuutesi uudestaan samalla nostaen hyvinvointiasi:

1. Seksilelut auttavat sinua ymmärtämään, että seksuaalisuus on olennainen osa terveyttä

Joka päivä ihmiset löytävät itsensä rakastamisen ja itsetyydyttämisen terveysvaikutukset. Säännöllisten orgasmien saaminen lisää esimerkiksi elämän pituutta. Jokaisen orgasmin aikana kehosi erittää DHEA-hormoonia, jonka terveysvaikutukset ovat muun muassa immuunijärjestelmän vahvistaminen ja tiedonkäsittelyn lisääntyminen aivoissa. Se auttaa myös ihoa pysymään nuorekkaana pitkään. Orgasmin aikana erittyy myös estrogeeniä, joka vaikuttaa ihon hyvinvointiin.

Orgasmit tuottavat myös oksitosiini kemikaalia, joka toimii luonnollisena kivunlievityksenä ja voi auttaa vähentämään päänsärkyä ja lihaskipuja. Sooloilu lelujen kanssa ja sinä aikana koetut orgasmit voivat auttaa myös seksissä muiden kanssa. Orgasmit vahvistavat lihaskuntoa sukupuolielinten ja lantionpohjan lihasten alueella. Vahvemmat lihakset auttavat tyydyttävämpään kokemukseen ja aitoon nautintoon.

2. Seksilelut auttavat sinua rakastamaan kehoasi

Seksilelujen kanssa testailu ja säännöllinen itsetyydyttäminen auttaa myös sinua nauttimaan kehostasi. Leluilla opit miten ihmeellinen kroppasi on ja miten paljon iloa ja nautintoa se voi sinulle tuottaa. Seksilelut voivat tuottaa klitorisstimulaatiota, joka saa kehosi punastumaan ja pulssisi kohoamaan – samoja tunteita, joita tunnet rakastuessasi.

Itsetyydytys ja mielihyvän tunteet tuotettuna seksileluilla voivat auttaa sinua löytämään uusia tunteita ja mielihyviä, joita et ole edes voinut kuvitella. Ethän tiennyt rakastavasi jäätelöä ennen sen maistamista, joten sama pätee tässä. Testaa uutta ja erilaista, ja voit löytää kehostasi aivan uuden maailman.

Jopa pienellä hieromasauvalla voit oppia missä ovat kroppasi herkimmät kohdat. Sooloseksillä voi todella auttaa sinua rakastamaan itseäsi.

Naiset ovat onnekkaita, moni mies tekisi mitä vaan moninkertaisten orgasmien takia. Muista siis nauttia niistä ja helliä kehoasi. Kuva: Getty Images

3. Seksilelut voivat nostaa itsetuntoasi

Mitä jos et luottaisi jonkun toisen tuottavan sinulle mielihyvää? Mitä jos voisit näyttää kumppanillesi, mitkä ovat sinun herkimmät kohdat ja mistä saat eniten mielihyvää?

Pelkästään oman kehosi ja seksuaalisuutesi tunteminen muuttaa seksielämääsi. Sitä itsevarmempi olet, mitä enemmän osaat kontrolloida omaa nautintoa, ymmärrät mihin reagoit ja osaat kommunikoida sen kumppanillesi. Kaikki se muuttuu itsevarmuudeksi sängyssä, johon myös kumppanisi varmasti syttyy.

4. Seksilelut tekevät libidostasi vahvan ja terveellisen

Jokapäiväisten kiireiden, sosiaalisten tilanteiden, stressin, lääkityksen ja iän vaikutus näkyy myös libidon hiipumisessa. Onneksi seksilelut toimivat apuna tähän. Seksilelujen käyttäminen voi lisätä seksihalujasi ja auttaa libidon palauttamiseen.

Intiimeihin nautintoihin tarkoitetut lelut voivat auttaa uusien mielihyvän tunteiden tuntemiseen joka voi herätellä libidoasi. Mitä enemmän löydät omaa aikaa itsellesi ja seksileluille, sitä paremmin kroppasi niihin alkavat reagoida ja seksihalusi palautua.

Löydä uusi seksuaalisuutesi ja itsetuntosi ja herättele halusi uusien lelujen kanssa. Aloita hitaasti ja anna itsellsi aikaa. Ole utelias. Anna itsellesi lupa nauttia seksileluista. Seksuaalisuus on terveellistä – ja nyt on oikea aika aloittaa uusi terveellinen elämä.

Alkuperäinen teksti on julkaistu modernwellnesguide.com -sivustolla.

Next article