Skip to main content
Etusivu » Dermatologia ja ihonhoito » A-vitamiini + antioksidantit = terve ja hyvinvoiva iho
Ihonhoito

A-vitamiini + antioksidantit = terve ja hyvinvoiva iho

A-vitamiini on välttämätöntä iholle. Se muun muassa hidastaa ihon ikääntymistä. Kuva: Unsplash

Mikroneulauksen ja A-vitamiinin yhdistelmähoito on tieteellisesti todettu yhdeksi parhaimmista ei-kirurgisista hoitomenetelmistä, jolla varmistetaan ihokudoksen optimaalinen uusiutuminen. 

Olet varmaan kuullut A-vitamiinista, jota keho tarvitsee muun muassa immuunipuolustuksensa avuksi? Solujen jakautumiseen ja erilaistumiseen vaikuttava A-vitamiini on välttämätöntä myös iholle – se tehoaa moniin ihopulmiin ja muun muassa jarruttaa ikääntymistä. Keho ei kuitenkaan kykene valmistamaan A-vitamiinia itse, vaan sitä on saatava ruoasta, ravintolisistä tai kosmetiikasta.

– A-vitamiini vaikuttaa kokonaisvaltaisesti ihon hyvinvointiin ja on ihon todellista superfoodia. Paras yhdistelmä on A-vitamiinin ja antioksidanttien liitto, sillä antioksidantit suojaavat soluja ulkoisilta tekijöiltä, kuten UV-säteilyltä, ympäristösaasteilta ja siniseltä valolta, asiantuntija Lauren du Preez sanoo. 

Iho kannattaa totuttaa A-vitamiiniin ja muihin aktiiviaineisiin portaittain. Siedättäminen varmistaa du Preezin mukaan hoidon turvallisuuden minimoimalla ihoärsytysten riskin ja takaa samalla jatkuvasti paranevat hoitotulokset.

– Yhdellä portaalla viivytään noin kahden tai kolmen saman vahvuisen tuotteen käytön ajan. Sen jälkeen iho on valmis vastaanottamaan astetta korkeammat hoitoainepitoisuudet.

”Mikroneulauksella tehokkaita tuloksia erilaisten arpien hoidossa”

Kun ihoa hoidetaan A-vitamiinilla, iho tervehtyy ja paksuuntuu. Vahva iho kuitenkin ehkäisee vaikuttavien aineiden imeytymistä. A-vitamiinin kulkeutumista vahvistuneen ihon sisään voidaan lisätä ihon mikroneulauksella. Du Preez korostaa mikroneulauksen samalla stimuloivan kudosta uudistumaan luonnollisesti.

– Ihosta tulee kirkkaampi, tasaisempi ja terveempi, ja se näyttää nuoremmalta. Mikroneulauksella voidaan hoitaa ryppyjä, juonteita ja veltostunutta ihoa sekä maksaläiskiä ja ihon epätasaisuutta. Sillä saadaan tehokkaita tuloksia myös erilaisten arpien hoidossa.

Mikroneulaus sopii hyvin myös herkemmälle couperosaiholle, sillä hoito ei ohenna ihoa vaan nimenomaan vahvistaa sitä.

Next article