Skip to main content
Etusivu » Syöpä » Peruukki säilyttää oman tyylin läpi syöpähoitojen
Peruukit

Peruukki säilyttää oman tyylin läpi syöpähoitojen

peruukki
peruukki
Oikeanlainen peruukki näyttää luonnolliselta. Kuva: Oma arkisto

Syöpähoitojen aikana päästä putoavat hiukset voivat olla ensimmäinen konkreettinen merkki sairaudesta ja pistää mielen matalaksi. Nykypäivän peruukeilla tyyli säilyy luonnollisena.

– 95 % asiakkaista haluaa omaa tyyliä muistuttavan peruukin. Pohjamalleja ja sävyjä on liikkeissä valittavina kymmenittäin, mutta jos niistä ei löydy mieleistä, peruukki voidaan tilata tai teettää mittatilaustyönä. Toisinaan hiukset lähtevät vain osittain, jolloin peruukin sijaan ilmettä voidaan kohentaa esimerkiksi päälakilisäkkeellä, peruukkiasiantuntija Anne Louesola kertoo.

Peruukit valmistetaan joko kuidusta tai aidosta hiuksesta, konetyöpohjaisena tai kokonaan käsityönä tehtyinä.

– Kuituhiusmallit ovat aitoa hiusta helpompia hoitaa, ja ne ovat myös aitoa hiusta edullisempia. Niihin ei kuitenkaan voi tehdä kampauksia, kuten aitohiusperuukkeihin. Herkkäihoisen kannattaa valita käsityönä tehty malli, ne ovat konetyönä valmistettuja peruukkeja miellyttävämpiä käyttää, Louesola antaa vinkkejä peruukin valintaan.

Sopiva ja oikein asetettu peruukki on kuin aitohius.

– Jos ulospäin näkyy, että jollain on peruukki päässä, se on todennäköisesti väärin päässä tai se on väärän mallinen. Tyypillisin virhe on mieltää peruukki hatuksi ja asettaa se liian syvälle päähän, jolloin se ei myötäile hiusrajaa. Kokonaisuus on myös tärkeä: pienikokoiselle ei esimerkiksi sovi hiusmäärältään valtavan suuri peruukki.

Hyvin istuva peruukki hivelee ulkonäön lisäksi myös mieltä.

– Peruukki on luonnollinen ja helppo tapa parantaa elämänlaatua hoitojen aikana. Etenkin naisille hiustenlähtö on usein kova pala, joten sopivan peruukin löytyminen on monelle tärkeä asia, Louesola tietää.

Next article