Skip to main content
Etusivu » Sydän ja verisuonitaudit » Pirkko Mannola: Liiku, haaveile ja hengitä syvään
Elintavat

Pirkko Mannola: Liiku, haaveile ja hengitä syvään

pirkko-mannola
pirkko-mannola
Seitsemän vuotta sitten sattunut sydäninfarkti ja sitä seurannut kahden suonen pallolaajennusoperaatio pelästytti Pirkko Mannolan. Kuva: Sakari Majantie

Ikisuosikki näyttelijä-laulaja Pirkko Mannola otti keväällä asetetut koronavirusepidemiasta johtuneet rajoitukset vakavasti. Rajoituksista huolimatta, jotain tekemistä oli silti keksittävä.

Viihdetaiteilija Pirkko Mannola asuu yhdessä avopuolisonsa Göran Stubbin kanssa Espoossa. Kun kaikki tapahtumat, menot ja suunnitellut matkat viime keväänä peruuntuivat, meneväisen pariskunnan piti etsiä päiviin uusi rytmi.

– Se löytyi liikunnasta, Mannola sanoo.

Laulaja kertoo, että hänen avopuolisonsa poika Alexander Stubb toi heille kuntopyörän kotiin. Kuntopyöräilyn lisäksi Mannola käy kolme kertaa viikossa metsässä sauvakävelemässä ystävänsä, meikkitaiteilija Raili Hulkkosen kanssa.

Vaikka liikunta on Mannolalle tärkeää, hän kertoo tarvitsevansa hyvinvoinnin ylläpitämiseen kuntoilun ohella myös säännöllistä rauhoittumista.

– Sitä saan yin-joogasta, jossa tehdään pitkiä ja hitaita venytyksiä sekä hengitetään syvään.

Mannola on kiitollinen jokaisesta kauniista päivästä: silloin hän levittää joogamaton takapihalle ja hiljentyy joogaharjoitukseen.

Sydäninfarkti säikäytti seitsemän vuotta sitten

Laulajalle on tärkeää pitää terveydestään hyvää huolta, sillä seitsemän vuotta sitten sattunut pieni sydäninfarkti ja sitä seurannut kahden suonen pallolaajennusoperaatio pelästytti naisen.

– Korkea kolesteroli kulkee meillä suvussa, äidillänikin sitä oli, Mannola sanoo.

Tällä hetkellä laulaja käy säännöllisin väliajoin sydän- ja verisuonitauteihin liittyvissä kontrolleissa, ottaa lääkettä ja syö terveellisesti.

– Tietysti joskus sattuu ylilyöntejä, mutta pyrimme Göranin kanssa syömään paljon kalaa ja kasviksia. Lisäksi käytämme ruuanlaitossa oliivi- tai rypsiöljyä.

Tämä outo aika ei ole vielä ohitse. Nyt kannattaa muistaa myös haaveilla.

Kahdeksankymppinen pariskunta ei myöskään aio vähentää liikuntaa tulevaisuudessa, vaan ennemminkin lisätä sen määrää. He ovat juuri palkanneet personal trainerin varmistamaan tämän.

– Kuntosalilaitteiden kanssa harjoitteleminen ei ole minun juttuni, mutta pidän kaikesta sellaisesta jumppaamisesta, jota voi tehdä oman kehon painolla, taiteilija sanoo.

Mannola on erityisesti nyt koronaviruksen vaikutusten myötä huomannut, että hänellä liikunta auttaa psyykkiseen hyvinvointiin. Tärkeää on, että lamaantumisen tunne ei ala hallita, vaikka suunnitelmia joudutaan muuttamaan ja perumaan.

– Tämä outo aika ei ole vielä ohitse. Nyt kannattaa muistaa myös haaveilla, katsoa televisiosta vaikka matkailuun liittyviä hyviä ohjelmia.

Next article