Etusivu » Sydän ja verisuonitaudit » Aktiivista urheilijaelämää harvinaisen verisairauden kanssa
Hematologiset sairaudet

Aktiivista urheilijaelämää harvinaisen verisairauden kanssa

William ajaa saksalaisessa Schmicker Racing Teamissä. Kuva: Oma arkisto

Vakava sairaus on aina järkytys. Sairauden kanssa voi kuitenkin oppia elämään, kunhan huolehtii itsestään. Näin sanoo motocrossia ajava nuori William Kleemann.

Tanskalainen motocrosskuljettaja William Kleemann osallistui maaliskuusa ensimmäistä kertaa motocrossin MM-kilpailuihin. Vielä kolme vuotta sitten nyt 18-vuotiaan urheilijan elämä näytti kuitenkin hyvin erilaiselta. Maajoukkueessa Williamin tavoin motocrossia ajava isoveli Victor Kleemann oli aiemmin loukkaantunut vakavasti EM-kisoissa. Onnettomuuden jälkeisen sairaalajakson aikana leikattiin myös hänen oireillut polvensa. Leikkaus johti uusintaleikkauksiin, sillä polvi ei tuntunut paranevan. Vasta äidin pitkän painostuksen jälkeen lääkärit suostuivat tutkimaan, voisivatko toistuvat komplikaatiot johtua harvinaisesta verenvuototaudista. Ongelmien syy paljastui viimein.

Sama perinnöllisen geenivirheen aiheuttama sairaus, hemofilia B, diagnosoitiin myös nuoremmalla veljellä, Williamilla.

– Sairaus oli valtava järkytys. Olen kuitenkin oppinut elämään sen kanssa. Vaikka minun täytyy huolehtia lääkityksestäni ja olla tekemisissäni varovaisempi, olen onneksi voinut jatkaa elämääni sekä motocrossradalla että sen ulkopuolella, William sanoo.

Esimerkeillä suuri merkitys

Williamin saatua hemofilia B -diagnoosin hän joutui yhdessä perheensä kanssa pohtimaan, olisiko motocrossin kaltaisen urheilun jatkaminen turvallista. Vaikka nuori urheilija on tähän asti ollut haluton kertomaan sairaudestaan, hän haluaa nyt jakaa tarinansa.

– Ei ole mukavaa kuulla sairastavansa vakavaa kroonista tautia, jonka kanssa joutuu elämään koko loppuelämänsä.

Williamin mielestä on kuitenkin myös tärkeää ymmärtää, että jos vain huolehtii itsestään, hemofilian kanssa voi elää aktiivista elämää.

– Haluan auttaa levittämään tätä viestiä ja osoittaa sen erityisesti kaikille lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen, joille hemofilia on osa elämää.

Motocrossin MM-kilpailut vuonna 2023

William Kleemann kilpaili maaliskuussa ensimmäistä kertaa motocrossin MM-kisoissa MX2-luokassa. Suomessa hänet nähdään 30. heinäkuuta Hyvinkään osakilpailussa.

Seuraa Williamin elämää Instagramissa: @williamkleemann838

FI23CH00003

Tärkeää tietoa hemofiliasta ja elämästä sen kanssa

Tervetuloa uudelle Puhutaan hemofiliasta -sivustolle!

Next article