Skip to main content
Etusivu » Kultaiset vuodet » Seniorihoivaa seuranpidosta sairaanhoitoon
Hoivapalvelut

Seniorihoivaa seuranpidosta sairaanhoitoon

Kuva: Adobe Stock

Ikääntynyt pärjää pitkään kotona, jos tukena on laadukasta hoivapalvelua. Hoivapalveluita tarjoavat nykyisin myös useat yksityisyritykset. Hoivapalvelu auttaa arjessa pärjäämisessä. Se voi olla esimerkiksi kotitöissä auttamista, asioiden hoitamista, seuranpitoa, ulkoilua tai hoidollista apua.

Alalla pitkään työskennelleelle palvelupäällikkö My Sundelinille ikääntyneiden hoivaaminen on lähellä sydäntä.

– Seniorihoiva voi olla kaikkea seuranpidosta sairaanhoitoon. Parhaimmillaan asiakas voi saada kaiken samalta tiskiltä. Kuntouttavassa palvelussa pyritään yhdessä tekemiseen. Niin saamme parhaan tuloksen, jolla asiakkaan mieliala kohenee ja muutenkin elämänlaatu paranee, Sundelin toteaa.

Tukka hyvin ja teatteriin

Yksityisen sektorin hoivapalveluihin asiakas voi halutessaan liittää monipuolisia palveluita, kuten puutarhanhoitoa tai teatterissa käyntiä.

Moni ikääntynyt tarvitsee kaveria myös kulttuuritapahtumiin ja matkoille.

– Avustaja voi esimerkiksi laittaa asiakkaan hiukset ja tehdä manikyyrin tai pedikyyrin. Hänen kanssaan voi pelata pelejä ja käydä vesijumpassa tai allasterapiassa, Sundelin kertoo.

Moni ikääntynyt tarvitsee kaveria myös kulttuuritapahtumiin ja matkoille. Kesämatka oman avustajan kanssa voi suuntautua vaikka Savonlinnan Oopperajuhliin tai Espanjan lomakohteisiin.

– Parikymmentävuotisen urani aikana asiakkaitani on päässyt matkoille hyvin monisairaana. Kaikki kyllä järjestyy. Ihmisen pitää saada nauttia elämästään, Sundelin toteaa.

Sundelinin edustaman yrityksen työntekijät ovat sairaanhoitajia, lähihoitajia sekä alan vaihtajia kuten entisiä opettajia. Myös eläkeläiset voivat tehdä tuntitöitä hoivapalveluiden parissa.

– Toivotan kaikki halukkaat eläkeläiset tervetulleeksi meille töihin. Alan koulutusta ei välttämättä tarvita. Riittää, että on suuri sydän, iloinen mieli ja terve maalaisjärki, Sundelin lupaa.

Lue myös: Ikäihmisten kotona pärjäämisen haasteet

Sairaalasta kotiutuminen suunnitellusti ja turvallisesti

Hoivapalveluasiakkaat ovat ikääntyneitä tai sairauksiensa takia tukea ja apua tarvitsevia. Yksityistä hoivapalvelua voi ostaa joko suoraan palveluntuottajalta tai hakea kunnan kautta palveluseteliä.

Sundelin kehottaa hankkimaan sairaalasta kotiutuvalle apua ajoissa. Näin saadaan kotiin tarvittavat apuvälineet, lääkitys, kuntoutus, siivous ja ruokatarvikkeet. Kotiutuspalvelu aloitetaan jo sairaalassa. Näin varmistetaan turvallinen kotiutuminen ja katkeamaton hoitoketju.

Next article