Skip to main content
Etusivu » Kultaiset vuodet » Katja Ståhl: ”On makeeta olla toimiva yksikkö ja kuulua naisiin tässä ajassa”
Inspiraatio

Katja Ståhl: ”On makeeta olla toimiva yksikkö ja kuulua naisiin tässä ajassa”

Ståhlin monipuoliseen mediauraan kuuluu tällä hetkellä juontoa ja puhetta. Kuva: Yellow Film & Tv Oy

Juontaja Katja Ståhl on aina seurannut intuitiotaan, eivätkä raha ja status ole koskaan olleet tärkeimpiä motivaationlähteitä. Intuitio on johdattanut kohti kivoja ihmisiä ja itselle sopivia töitä, vaikka lähipiiri onkin niitä joskus karsastanut.

Ståhlin monipuoliseen mediauraan kuuluu tällä hetkellä juontoa ja puhetta. Tiedossa on myös pari kirjaa, joiden kirjoittamisesta aiesopimukset on jo tehty.


– On aivan mahtavaa, että saan tehdä Elämäni biisi -ohjelmaa. Se on suurin ammatillinen saavutukseni ja aivan ihana työ. Saan aivan eri tavalla hyväksyntää kuin vaikka 20 vuotta sitten ja mietin, onko maailma tosiaan muuttunut näin paljon, Ståhl hymyilee.


”Oma elämä pitää hyväksyä”


– Nuorempana ajattelin, että ikä toisi vain negatiivisia asioita. Että olisin ruma, väsynyt ja epäproduktiivinen. Mutta tuo kaikki onkin vapauttavaa eikä ollenkaan huonoa, Ståhl huudahtaa.


Armollisuus on syrjäyttänyt nuoruuden vaativuuden itseä kohtaan.

Iän myötä huomasin rimpuilevani, että miksi pakotan itseäni uimaan kuudelta aamulla, jos en halua uida.


– Iän myötä huomasin rimpuilevani, että miksi pakotan itseäni uimaan kuudelta aamulla, jos en halua uida. Oli pakko myöntää itselleen millainen sitä ihmisenä on. Ja oma elämä pitää hyväksyä myös, Ståhl pohtii.

Onnellisen elämän strategiaan kuuluvat tyrimisen analysoinnin ohella vätyksisyyden ja vaihdevuosien tuoman ainaisen hien hyväksyminen.


– Tiedän, että huomenna sieltä noustaan. Ja olen päättänyt tehdä vain asioita, joista tulee hyvä mieli. Yleensä tekeminen liittyy silloin toisiin, ihmisiin tai eläimiin. Saan kicksejä myös laskujen maksamisesta, Ståhl sanoo.


Harrastuksen parissa iällä ei ole väliä


Nyt kun lapset ovat muuttaneet omilleen, Ståhlilla on enemmän aikaa hevosille, jotka ovat aina inspiroineet häntä.


– Olen apinoinut jostain lauseen: ”Jokin minun sielussani rakastaa hevosen sielua.” Hevosten kanssa koko ego lakkaa olemasta, roolit tippuvat ja ikäkin. Silloin olen vain ydinitseni, se on aivan ihanaa, Ståhl kuvailee.

Ståhl nauttii uuden elämänvaiheen tuomasta vapaudesta ja liikkumisesta, josta hevoset ja koirat pitävät huolen joka päivä.


– Käyn myös tempausareenalla, koska se on sikakivaa! Siinä tulee käytettyä vähäeleisesti kaikkia lihaksia yhtä aikaa ja treenaaminen on mukavaa, Ståhl nauraa.
Unelmiakin on.


– Haluan kehittyä nuoren hevoseni kanssa sellaiselle tasolle, jolla me kumpikaan ei olla vielä oltu. Ja haluan mennä naimisiin, kun en ole vielä ollut ja lapsetkin muuttivat pois. Nyt olisi aikaa olla naimisissa, Ståhl hymyilee.

Next article