Skip to main content
Etusivu » Kauneudenhoito » Kehopositiivisuuden puolestapuhuja Marjaana Lehtinen: ”Kauneus ei katso kokoa vaan itsevarmuutta”
Inspiraatio

Kehopositiivisuuden puolestapuhuja Marjaana Lehtinen: ”Kauneus ei katso kokoa vaan itsevarmuutta”

Marjaana Lehtinen on kruunattu Miss Plus Size 2017:ksi ja on tunnettu kehopositiivisuuden puolestapuhuja. Kuvat: Oma arkisto

Erityisesti me naiset osaamme olla ankaria itsellemme. Syytämme ja soimaamme helposti itseämme. Ikuinen tyytymättömyyden aihe tuntuu olevan oma olemus ja ne salaa hiipineet kesäkilot. Kuulostaako tutulta?

Sillä on paljon merkitystä, miten puhumme itsellemme ja millaisia ajatuksia oma ulkomuotomme meissä herättää. Tarvitsemme ennen kaikkea itsemme ja oman peilikuvamme hyväksymistä. Se, että olemme erilaisia, eri kokoisia ja -mallisia persoonallisuuksia, on suuri rikkaus. Miten tylsää olisikaan, jos näyttäisimme kaikki Barbie-nukeilta. Juuri epätäydellisyytemme tekee meistä ainutlaatuisia.

Terve itserakkaus huokuu ulos itsevarmuutena.

Saan usein kuulla olevani ”läskiksi kaunis”. Mitä ihmettä – missä vaiheessa lihavasta ja rumasta on tullut synonyymeja? Jos ihmisellä on hyvä, itsevarma olo, se huokuu hänen koko elämäänsä, myös ulkonäköön. 

Itsevarma ihminen on kaunis

Terve itserakkaus huokuu ulos itsevarmuutena. Se ei ole toisten yläpuolelle asettumista, itsensä muita paremmaksi kuvittelemista vaan tervettä ylpeyttä itsestä ja omasta kehosta. Nuorempana neuvottiin ”varo kehen rakastut”, mutta rakastamalla itseäsi et voi kuin voittaa. Siinä et voi tulla petetyksi tai jätetyksi – päinvastoin, kiität myöhemmin itseäsi.

Suuri elämäntapamuutokseni, jonka myötä laihduin 80 kiloa, onnistui siksi, että olin jo ennen muutosta löytänyt asiat, joista pidin itsessäni. Avain onnistuneeseen elämäntapamuutokseen onkin se, että hyväksyy itsensä jo ennen muutosta. Sillä jos ajattelee, että ”pidän itsestäni sitten kun olen 20 kiloa laihempi”, löytää tavoitteeseen päästyään itsestään aina uusia vikoja.

Sitä paitsi kiloista viis! Vaa’an lukemaan keskittyminen ei kerro elämänlaadustasi juuri mitään: ainakaan sitä, kuinka paljon pidät itsestäsi ja miten tulet itsesi ja muiden kanssa toimeen. Eikä peilikuvaansa katsoessaan ole myöskään pakko tuijottaa niitä reisiä tai vatsamakkaroita, jos ne inhottavat. Mitäpä jos kääntäisitkin katseesi kauniisti kaartuviin hiuksiisi tai säihkyviin silmiisi, ja ihailisit niitä? Jokaisella naisella on piirteitä, joista itsessään pitää.

Plus malli Marjaana Lehtinen saa usein kuulla olevansa ”läskiksi kaunis”. Tämä pistää miettimään, missä vaiheessa lihavasta ja rumasta on tullut synonyymeja?

Mutta mistä sitten voi ammentaa sellaisen määrän rakkautta, iloa ja itsevarmuutta, että pystyisi murtautumaan kaikkien niiden ikävien sanojen ja riittämättömyyden tunteiden läpi, ja oppisi näkemään itsessään muutakin kuin vain virheitä?

Kaikessa voi pyrkiä näkemään hyvää. Jokaisella pilvellä on hopeareunuksensa, ja asioita kannattaakin laittaa perspektiiviin ennen kuin antaa negatiivisuudelle vallan: ovatko 20 kilon ylipaino tai vaikkapa koululaisten kuraiset saappaat eteisen lattialla oikeasti niin isoja murheita? Eikö ole tärkeämpää, että meillä on terve keho, joka jaksaa toimia, ja että koululaiset ovat päässeet turvallisesti kotiin?

Tärkeintä onkin keskittyä itselleen mielekkääseen tekemiseen ja löytää sitä kautta hyvä olo ja positiivinen energia. Tämän jälkeen hyvät asiat seuraavat kuin itsestään, ikään kuin bonuksena, kuten vaikkapa parempi fyysinen kunto ja hoikistuminen.

Keskity siis asioihin, jotka ovat elämässäsi hyvin. Aloita vaikka miettimällä päivittäin kaksi asiaa, joista olet kiitollinen. Ja muistuta itsellesi: minä olen kaunis, minä riitän.

Lue myös:
Meeri Koutaniemi: Muutos lähtee itsestä
Saara Sarvas: ”Vaakalukeman kyttääminen on päivittäinen kumppani liian monelle meistä”

Next article