Skip to main content
Etusivu » Dermatologia ja ihonhoito » Kasvohoidoilla hellitään ihoa ja saadaan kasvoille uutta säihkettä!
Ihonhoito

Kasvohoidoilla hellitään ihoa ja saadaan kasvoille uutta säihkettä!

Säännöllisellä hoidolla iho säilyttää pehmeytensä ja juonteet eivät näy niin selvästi. Kuva: Getty Images

Raili Hulkkonen

kasvojen ja ihon kauneuden itseoikeutettu asiantuntija

Talven tulon huomaa ihon kuivumisena. Ihon kunnossapito tulisikin aloittaa jo hyvissä ajoin ennen pakkasen ja lumituiskujen tuloa. Talven juhlakauteen haetaan hehkua kasvoihin ajoissa aloitetuilla ihonhoidoilla ja kasvohoidoilla. 

Säännöllisellä hoidolla iho säilyttää pehmeytensä ja juonteet eivät näy niin selvästi. Seerumit sekä täyteläiset ja pakkaselta suojaavat voiteet ovat tehokas keino ihon kuivumista vastaan. Kasvojen ja ihon kauneuden itseoikeutettu asiantuntija Raili Hulkkonen sanoo, että tavallinen ”vanhan ajan” kasvohoito pitkine hierontoineen, kuorintoineen ja kasvonaamioineen on tehokas keino säilyttää kasvojen iho terveen näköisenä.

– Lisäksi kosmetologin käsittely hellii koko ihmistä ja tuo hyvää mieltä, hän lisää.

Myös joillakin öljyillä, kuten Omega 3 ja 6 sekä D-vitamiinilla on ihoa hoitava vaikutus, ja niitä Hulkkonen käyttää itsekin.

– Tietysti iän myötä iho kaipaa tehokkaampia hoitoja, ja otetaan muun muassa ihoa uudistavia sähköhoitoja. Tehokiinteytystä haetaan erityisesti mesoterapialla eli mikroneulauksella ja radiofrekvenssihoidoilla. Niitä otetaan ensin muutaman kerran kuurina kosmetologilla tai ihotautilääkärillä ja sen jälkeen hoitotulosta ylläpidetään esimerkiksi kolmen, nejän kuukauden välein tehtävällä käsittelyllä.

– Näin iho pysyy hyvässä kunnossa koko ajan! Ihon väri kirkastuu ja pintarypyt silottuvat. Varsinkin vanhemmalle iholle kirkkaus tuo kasvoihin ihan uutta säihkettä!

Meikkivoide kuuluu jokapäiväiseen käyttöön

– Meikkivoide ei ole millään tavalla vain juhlia varten. Se on – ainakin sen pitäisi olla – täysin arkipäiväinen tuote. Itse pidän meikkivoidetta hoitovoiteen jatkeena, joka suojaa ihoa muun muassa talvella pakkaselta ja viimalta ja antaa ryhtiä kasvoille, muistuttaa Hulkkonen.

Kuivaa ihoa ei meikkivoiteellakaan saada kauniiksi, vaan se paakkuuntuu kuiviin ja hilseileviin kasvon kohtiin. Samoin käy, jos meikkivoiteella yritetään peittää jokainen maksaläikkä tai muuta epätasaisuutta; meikki näyttää paksulta ja kuivalta pakkelilta, jolloin jokainen ryppy tulee korostuneesti näkyviin.

Hulkkosen mukaan meikkivoiteen käyttö onkin kauneimmillaan ohuena kerroksena hyvin voivalla iholla.

– Saatavilla on paljon kauniisti sävyttäviä päivävoiteita, joita oikein käyttämällä saadaan ihosta raikkaan ja elävän näköinen, hän vahvistaa.

Säilytä oma persoonasi myös juhlameikissä

Monet naiset sanovat meikkaavansa erilailla ”sitten, kun menen juhliin”. Hulkkonen kuitenkin sanoo, että samalla lailla silmäluomet roikkuvat niin arkipäivänä kuin juhlailtanakin. Itse hän suosiikin meikkaamista päivittäin, ja lisää juhlan tunnetta vaatteilla.

– Ihoon tuodaan hehkua kevyellä kuorinnalla, joka poistaa kuivan pinnan kasvoilta. Pari päivää ennen H-hetkeä laitetaan yöksi kosteuttava naamio, jotta meikkivoide saadaan levittymään tasaisesti, opastaa Hulkkonen.

Irtoripsiä voidaan lisätä antamaan galmourin tuntua. Hulkkonen varoittaa, että liian pitkät irtoripset luovat kuitenkin varjoja kasvoille tai vetävät kasvoja alaspäin tehden ilmeen surulliseksi.

– Silmien rajaus ripsien tyvessä antaa silmille kirkkautta ja muotoa ja hämärässä valossa rajattu silmä piirtyy paremmin, hän sanoo.

Huulipuna tuo kasvoihin nopeiten uuden ilmeen. Juhlan huulipunaksi Hulkkonen suosittelee raikasta ja heleää väriä. Poskipuna on tärkeä innostuksen punan tuoja. Siinä korallin väri tai roosaan tai pinkkiin menevä on juhlissa paras, ruskea sen sijaan sammuttaa ihon.

– Tärkeää juhlaan valmistautumisessa on kuitenkin oman tyylin säilyttäminen. Kaikkien ei tarvitse lähteä juhliin tummissa silmissä ja vahvassa meikissä, muistuttaa Hulkkonen.

Next article