Skip to main content
Etusivu » Intiimiterveys » Erektiohäiriöön on monta lääkettä
Erektiohäiriö

Erektiohäiriöön on monta lääkettä

Tilapäisiä erektiohäiriöitä on kaikilla miehillä. Kuva: Unsplash

Nuorilla erektiohäiriö liittyy usein henkisiin suorituspaineisiin, iäkkäämmillä fysiologisiin seikkoihin.

Suurimmat syyt erektiohäiriöön suomalaisilla miehillä ovat ikä, ylipaino, liikkumattomuus ja kohonnut verenpaine, sanoo urologian erikoislääkäri Niilo Hendolin.

Eturauhasen liikakasvu ja erektiohäiriö liittyvät usein toisiinsa.

– Noin puolella eturauhasen liikakasvusta kärsivistä on myös erektiohäiriöitä. Vaivoihin vaikuttaa heikentynyt verenkierto. Verisuonet eivät pysty toimittamaan tarpeeksi verta paisuvaiskudokseen, Hendolin kertoo.

Tilapäisiä erektiohäiriöitä on kaikilla miehillä. Jonkinlaisena rajapyykkinä tilapäisen ja kroonisen häiriön välillä voidaan pitää alan lääketutkimuksissa koehenkilöiden kriteerinä käytettyä 3-6 kuukauden oireilua.

Jos rajapyykki ylittyy, suosittelee Hendolin lääkärikäyntiä.

Vastaanotolla kartoitetaan vaivan taustatekijät ja itselle paras hoitomuoto. Tablettimuotoinen erektiolääkitys auttaa valtaosaa.

Vaivaan on myös olemassa pistoslääkkeitä ja apuvälineitä, kuten penisrengas. Uusin hoitomuoto on munuaiskivien hoidossa käytetty paineaaltohoito, joka parantaa verenkiertoa paisuvaiskudoksessa.

Leikkaushoidolla voidaan päästä hyvään tulokseen, jos hoidettava on motivoitunut. Leikkauksessa penikseen asennetaan erektiota auttava implantti.

– Leikkausta harkitaan vasta, kun muut hoidot eivät auta.

Suomessa penisproteeseja asennetaan alle sata vuodessa. 90 prosenttia leikatuista on hyvin tyytyväisiä tuloksiin.

Next article