Etusivu » Hyvinvointi » Arja Koriseva: “Nyt on hyvä aika itsensä kohtaamiselle”
Tarinat

Arja Koriseva: ”Nyt on hyvä aika itsensä kohtaamiselle”

arja-koriseva
arja-koriseva
Laulaja Arja Koriseva tunnustautuu joulu- ihmiseksi. Hän nauttii erityisesti kynttilöiden tuomasta valosta ja lempeydestä. kuva: Sami Perttilä

Poikkeusoloissa ja vuoden pimeimpänä aikanakin valoa voi löytää yllättävistä paikoista. Laulaja Arja Koriseva muistuttaa, että tärkeintä on olla itselleen armollinen. 

Tähän aikaan vuodesta ulkona on pimeää kuin säkissä, mikä voi helposti vetää mielen matalaksi. Pimeän ajanjakson ei laulaja Arja Korisevan mukaan kuitenkaan tarvitse tarkoittaa mielen pimeyttä, vaan syksyn ja talven kaamos voi olla myös mahdollisuus. 

– Nyt on loistavat puitteet pysähtyä ja kuulostella omia ajatuksiaan. Mitä minulle kuuluu ja mitä haluan jatkossa? Hämäryys voi jopa helpottaa oman itsensä kohtaamista, Koriseva rohkaisee.

Positiivinen laulaja itse nauttii erityisen paljon kynttilöiden tuomasta valosta ja lempeydestä. Tulella on häneen voimaannuttava ja rauhoittava vaikutus.

– Päivällä muutaman tunnin valoisasta ajasta kannattaa ottaa kaikki irti ja muuten antaa kehon myös levätä. Itselleen pitää olla armollinen. 

Hyötyliikkujan aatelia

Rantasaunan remontointia ja tontin raivausta – Koriseva kuvailee itseään hyötyliikkujaksi, jonka kuntoa ylläpitää myös esimerkiksi jälleen keväällä estradeilla nähtävä, tanssia ja laulua tulviva Menopaussi-musikaali. Myös varsinaisen urheilun lajirepertuaari on varsin kunnioitettava.

– Käyn pelaamassa salibandya ja tennistä. Talvisin suuntaamme koko perheen voimin laskettelurinteisiin ja luistelemme kotijärvellä, jossa kesällä uimme ja melomme, Koriseva kertoo. 

Kunnostaan huolehtiva tehonainen on tarkka myös siitä, mitä suuhunsa laittaa. 

– Syön paljon kalaa ja kasviksia, ja jokapäiväisellä listalla on myös marjasmoothieita. Pyrin syömään terveellisesti, mutta kevyesti, sillä se vaikuttaa olennaisesti jaksamiseen ja hyvään oloon.

Osa joulukonserteista järjestetään livenä

Jouluihmiseksi tunnustautuva Koriseva on saapunut haastatteluun suoraan joulukonserttiharjoituksista, mikä fanien mieliksi tarkoittaa myös livenä järjestettäviä konsertteja.

– Olen jo kolmenkymmenen vuoden ajan tuonut ihmisille joulumieltä laulaen. Onneksi myös nyt osa konserteista voidaan järjestää ihan oikeana tapahtumana, suosikkilaulaja iloitsee.

Ensi vuodelle Koriseva toivoo ainakin muutosta vallitsevaan poikkeustilanteeseen. 

– Olisi jo aika ihmisten päästä normaalisti liikkeelle – konsertteihin ja tapahtumiin, niistä hetkistä ja toisistaan nauttimaan.

Arja Korisevan vinkit joulumielen nostatukseen:

Pysähdy ja kuuntele itseäsi, nyt on aikaa myös uuden luomiselle.
Suosi itse tehtyjä lahjoja – käsityöt ovat hyvä idea myös pimeneviin iltoihin.
Tarkista tämän vuoden toteutuvat joulukonsertit: arjakoriseva.fi
Myös Vain Elämää -ohjelman kolme joulujaksoa johdattavat joulumielelle!

Next article