Etusivu » Hyvinvointi » Maria Guzenina: ”Vain tämä hetki on todellinen”
Inspiraatio

Maria Guzenina: ”Vain tämä hetki on todellinen”

Pitkän linjan poliitikkona Guzenina tietää hyvin, miten tärkeää on löytää tasapaino vaativan työn ja vapaa-ajan välillä. Kuva: Hanne Salonen

Tanssin oppimisessa, kuten elämässä yleensä, on tärkeää luottaa prosessiin, uskaltaa tehdä virheitä ja jatkaa niistä huolimatta eteenpäin.

– Halusin ottaa vielä vahvempaa omistajuutta omasta elämästäni, tehdä jotakin sellaista, joka haastaisi minua ja pakottaisi oppimaan uutta.

Näin kuvailee poliitikko ja kansanedustaja Maria Guzenina päätöstään osallistua Tanssii Tähtien Kanssa -tanssikilpailuun. 

– Kaksi vuosikymmentä kestäneen poliittisen urani aikana olen pitänyt huolta peruskunnostani, mutta nyt halusin haastaa itseäni uudella tavalla – paitsi istumatyöläisen, myös 54-vuoden ikäisen naisen roolissa. 

Kilpailuun osallistuminen opetti Guzeninalle paljon. Esimerkiksi sen, että ihminen on haavoittuvaisimmillaan ja vahvimmillaan silloin kun on oppimassa jotakin uutta. 

– Samaan aikaan meille paljastuu paljon itsestämme. Tanssin oppimiseen heittäytyminen vaati luottamusta prosessiin, uskallusta tehdä virheitä ja jatkaa oppimista niistä huolimatta.

Uteliaana loppuun asti

Pitkän linjan poliitikkona Guzenina tietää hyvin, miten tärkeää on löytää tasapaino vaativan työn ja vapaa-ajan välillä. Suomalaisena hän korostaa luonnon merkitystä hyvinvoinnille. Metsässä samoilu tyynnyttää mieltä.

– Jos pitäisi nimetä kaksi kansanterveyttä edistävää asiaa, metsässä oleilu olisi ehdottomasti niistä toinen. Toinen on liike, vaikkapa juuri tanssi, sillä tanssia voi niin monella eri tavalla.

Sitten keskustelu kääntyy uteliaisuuteen elämää kohtaan – siihen, miten rutiineja pitää uskaltaa rikkoa ja pakottaa aivot katsomaan asioita eri perspektiivistä.

– Uteliaisuus on asia, jota ei koskaan pitäisi vaientaa. Päinvastoin maailmaa tulisi katsoa uteliain silmin siihen asti, kunnes viimeisetkin valot mielessä sammuvat, Guzenina sanoo. 

Eletty elämä on opettanut, että vain tekemällä omat valinnat ja virheet voi löytää tavan olla oma itsensä. Guzenina haluaa rohkaista nuoria olemaan omanlaisiaan ja unohtamaan muiden odotukset. 

– Juuri elämän lyhyyden pitäisi innostaa elämään oma elämä niin täysimääräisesti kuin mahdollista. Koskaan ei pidä antaa muiden määritellä mitä saa tai ei saa tehdä. Oma tie pitää itse löytää ja sitten kulkea sillä pää pystyssä.

Vapauta luovuutesi tanssin avulla!

Korkeatasoista tanssin taiteen perusopetusta lapsille, nuorille ja aikuisille aloittelijoista ammattilaisiin.

Next article