Skip to main content
Etusivu » Hyvinvointi » Laulaja Meiju Suvas pudotti painoaan terveyssyistä
Elämäntapamuutos

Laulaja Meiju Suvas pudotti painoaan terveyssyistä

Meiju Suvas
Meiju Suvas
Ulkoilu ja musiikin kuuntelu ovat auttaneet laulaja Meiju Suvasta hyvän mielialan säilyttämisessä poikkeusoloissa. Kuvat: Mira Tiinanen

Laulaja haluaa pitää huolta kunnostaan erityisesti jalkojensa hyvinvoinnin vuoksi.

Meiju Suvas vastaa puhelimeen 88-vuotiaan äitinsä rivitaloasunnosta, jossa hän on kastelemassa huonekasveja. Äiti asuu palvelutalossa, mutta normaalioloissa laulajatähden äiti viettää aikaa kesäisin vanhassa kodissaan.

– Olen laittanut täällä puutarhaa kesäkuntoon myös. Siinä hommassa unohtuu kaikki muut asiat, Suvas nauraa.

Viime keväänä, kun laulaja täytti 60 vuotta, hän osallistui Olet mitä syöt -tv-ohjelmaan, jossa lääkäri Pippa Laukka auttoi naista elämäntaparemontin toteuttamisessa.

Syy, miksi hän halusi osallistua ohjelmaan ja pudottaa painoaan, oli terveydellinen. Suvaksen verenpaine oli koholla ja jalkoja särki.

– Samojen jalkojen täytyy jaksaa kantaa koko elämän läpi, laulaja lisää.

Painonpudotuksen jälkeen hän huomasi jaksavansa paremmin. Jalat kestivät ilman kipua keikoilla.

– Mutta yhä odotan, että joku keksisi sellaiset korkokengät, joilla olisi mukava kävellä ja vielä näyttäisivätkin hyviltä. Nykyään en käytä korkkareita juuri lainkaan, koska tältä osin mukavuus on voittanut turhamaisuuden.

Tv-ohjelmaan osallistumisen myötä laulaja on pitänyt kiinni terveellisistä elämäntavoista: riittävästä unesta, liikunnasta ja ravitsevasta ruuasta.

Poikkeusolojen aikana helpointa on ollut säilyttää sopiva unen määrä, mutta terveellisessä syömisessä ja liikunnan säännöllisessä harrastamisessa on ollut hieman haasteita.

Kodin ja pihan ylläpito tehokasta hyötyliikuntaa

Laulajan lempiliikuntamuoto on vesijuoksu, jota hän ei ole tänä keväänä päässyt harrastamaan. Sen sijaan hän kertoo puuhailleensa paljon kotona ja pihalla. Monet kotityöt, kuten ikkunoiden pesu, ovatkin tehokasta hyötyliikuntaa.

– Pidän kaikenlaisesta siivoamisesta, kun siinä näkee työn tuloksen heti, Suvas lisää.

Laulaja on nauttinut, että hänellä on ollut aikaa keskittyä pihatöihin. Kevään keikat peruuntuivat, mutta nyt sään salliessa on luvassa esiintyminen palvelutalon pihalla. Suvakselta ilmestyi myös uusi single 22.5., jonka kunniaksi hän järjesti levyjulkkarit Facebook Livessä.

Musiikin kuuntelu ja ulkoilu ovat auttaneet laulajaa hyvän mielialan säilyttämisessä poikkeusoloissa. Hyvä mieli puolestaan vaikuttaa siihen, että jaksaa paremmin katsoa, mitä suuhunsa laittaa eikä jämähdä ruudun eteen.

– Ajattelen, että ruuan pitää maistua hyvältä. Silti pitää syödä terveellisesti, jotta pysyy terveenä, hän sanoo.

Tämän kevään aikana Suvas on napannut usein kävelysauvat tai Mini-koiransa mukaan ja lähtenyt kävelylle metsään. Se on helpointa liikuntaa.

– Mutta kesällä ei ole mitään sen parempaa kuin järvivedessä uiminen ja vesijuoksu, iskelmätähti sanoo.

Next article