Etusivu » Hyvinvointi » Lääkeannostelurobotilla apua hoitajien työhön
Sponsoroitu

Yhä useamman kotihoidon asiakkaan lääkehoito on joko potilaan oman muistin tai hoitajien aikataulujen varassa. Evondos-lääkeannostelurobotti vapauttaa kummankin pinteestä, huolehtien, että asiakkaalle valmiiksi annostellut lääkkeet tulevat otetuksi ajallaan.

– Tyypillinen kotihoidon asiakas ottaa lääkkeen 2–6 kertaa vuorokaudessa. Jotta lääkehoidon hyödyt toteutuvat, lääke pitää ottaa ajallaan. Evondos-lääkeannostelurobotit huolehtivat, että näin tapahtuu. Jos lääke jää ottamatta, robotti tekee automaattisen hälytyksen hoitohenkilökunnalle, Evondoksen toimitusjohtaja Eetu Koski kertoo.

Evondos-lääkeannostelurobottien toiminta perustuu apteekin pakkaamien annospussien käyttöön. Lääkeannostelurobotti lukee annospussista, mihin aikaan lääke tulee ottaa. Automaatioketju on katkeamaton aina apteekista lääkkeenottoon asti. Jos asiakas ei ota lääkettään, etähoitojärjestelmä välittää tiedon hoitajalle.


Enemmän aikaa hoitotyölle


– Lääkeannostelurobotin ansiosta potilaat ovat itsenäisempiä ja heidän aktiivisuustasonsa paranee. Robotti helpottaa myös hoitajien ruuhkahuippuja. Potilaiden luona he pystyvät olemaan paremmin läsnä ja voivat käyttää aikansa inhimilliseen hoito- ja hoivatyöhön, Koski jatkaa.

Lääkeannostelurobotti on tutkitusti turvallinen. Se on annostellut pohjoismaisille potilaille lääkkeitä jo yli 10 miljoonaa kertaa. Kliiniset tutkimukset kertovat, että peräti 99,7 prosenttia Evondosin avulla annetuista lääkkeistä otetaan ajallaan.

– Kunnat ovat olleet tyytyväisiä Evondokseen ja tehneet selvityksiä, paljonko sen avulla on säästetty työaikaa ja kilometrikustannuksia. Esimerkiksi Oulussa, jossa Evondos otettiin käyttöön vuonna 2018, haetaan kustannussäästöjä sekä vähentämällä käyntejä että käyntiaikojen joustavuuden kautta noin 18 prosentilla kotihoidon asiakkaista, Eetu Koski
päättää.

Tiedätkö, kuinka paljon kunnassanne voitaisiin säästää Evondos-palvelun avulla kotihoidon aikaa ja kustannuksia?

Next article