Skip to main content
Etusivu » Hyvinvointi » Kirsi Salo: Herää rakastamaan itseäsi
Henkinen hyvinvointi

Kirsi Salo: Herää rakastamaan itseäsi

Kuva: Alexandre Descargues

Menestyksekkään uran talouselämässä ja mediassa luonut Kirsi Salo koki elämänmuutokseen johtaneen henkisen herätyksen vuonna 2009.

Nykyään Kirsin intohimo on hyvinvointivalmentajana ja kouluttajana voimaannuttaa ihmisiä löytämään ja toteuttamaan oman elämänsä todellinen tarkoitus.

– Elämän kuljetettavaksi heittäytyminen on ollut minulle aktiivinen päätös. Itseensä täytyy tutustua ja perehtyä todella perusteellisesti, jotta näin voi elää. Hyvin harva kuitenkaan tekee sitä. Vaatii vähemmän rohkeutta olla kahdeksasta neljään töissä ja pitää kalenteri ruuhkaisena riennoista.

Elämänmuutoksen miettimisen herättämä pelko näkyy Kirsin mukaan siinä, että aiheeseen suhtaudutaan jopa vihamielisesti.

– Ympäristömme rakentaa meille kultaista lintuhäkkiä siitä, miten pitää elää. Siksi kysyminen ja sen tuomat vastaukset voivat olla pelottaviakin. Selityksiä riittää siihen, miksei muutos ole mahdollinen. Sanotaan, että kyllähän sinä voit, mutta minä en. Koen, että ihmiset todellisuudessa pelkäävät huomata, että elämänmuutos on aivan yhtä mahdollista heille, Kirsi Salo kertoo.

Mielikuvaharjoituksia muutoksen tueksi

Kirsi kannustaa kyseenalaistamaan omia ajattelumalleja.

– Kutsun uskomustyöskentelyksi sitä, että kyseenalaistamme jokapäiväisiä ajatuksiamme ja asenteitamme. Se on henkisen kasvun työtä, irtaantumista meille syötetyistä ajatuksista siitä, miten pitäisi elää. On lähdettävä työstämään luottamusta siihen, että elämä kantaa. Jokainen voi kultivoida kahta erilaista voimavaraa: rohkeutta ja luottamusta.

Valmennettaviensa kanssa Kirsi lähtee liikkeelle kysymällä mikä tuntuisi hyvältä ja oikealta.

Kumpi on tärkeämpää: kehittää omaa elämää vai yrityksen pörssikurssia?

On todella surullista, että moni ei tiedä mistä unelmoida. Mietimmekin yhdessä, mikä oma intohimo on ja miten sitä voisi enemmän toteuttaa. Yleensä ihmiset saavat tähän kosketuksen muistellessaan minkälaisia he olivat ennen kahdeksatta ikävuotta.

Erilaisten harjoitusten kautta omia haaveita ja toivottua muutosta on mahdollista työstää.

– Mieti mitä tekisit vuoden ajan, jos tuon vuoden kuluttua kaikki pyyhkiytyisi pois muiden muistista. Kun unelmia nousee, suhtaudu niihin lempeästi ja hyväksyvästi, Kirsi kertoo.

Kun muutosta lähtee tekemään, on tärkeää ideoida ensimmäinen askel eikä miettiä tien päätä.

– Askeleen täytyy olla inspiroiva ja sen täytyy tuntua helpottavalta ja tilannetta avaavalta. Pienet askeleet kasvattavat rohkeutta ja luottamusta. Otettuasi ne olet paljon valistuneemmassa tilanteessa tekemään ratkaisuja, Kirsi sanoo ja jatkaa:

– Tärkeintä on lähteä liikkeelle. Jos työstäisimme elämäämme edes hetken yhtä paljon kuin työasioita, kehittyisimme ihmisinä todella paljon. Kumpi on tärkeämpää: kehittää omaa elämää vai yrityksen pörssikurssia?

Kirsi Salon mielestä on surullista, että niin moni ei tiedä mistä unelmoisivat. Kuva: Alexandre Descargues

Sinä olet tärkeä

Parhaillaan ekokylää Kolumbiaan rakennuttava Kirsi seuraa ilolla valmennettaviensa murtautumista ulos kultaisesta lintuhäkistä.

Vapaa nainen -kursseillani olen saanut todistaa uskomattomia tarinoita, kun ihmiset ovat lähteneet toteuttamaan omaa todellista kutsumustaan.

Kirsin sanoin muuttuminen on luonnonlaki.

– Sielun kehitys on se mitä täältä on tultu hakemaan. Kehitys voi olla ihan sitä, että tutustuu itseensä. Hyvä alku on se, että rupeaa suhtautumaan itseensä lempeästi ja pitää itseään tärkeänä.

Next article