Skip to main content
Etusivu » Dermatologia ja ihonhoito » Suvi Tiilikainen: ”Ihon hyvinvointi vaikuttaa voimakkaasti mielialaani”
Ihonhoito

Suvi Tiilikainen: ”Ihon hyvinvointi vaikuttaa voimakkaasti mielialaani”

Meikkitaiteilija Suvi Tiilikainen uskoo, että kaunis meikkipohja lähtee hyvin hoidetusta ihosta. Kuva: Sakari Majantie

Silmät ovat sielun peili, mutta ihon kunnosta näkee usein myös, miten elimistö voi. Meikkitaiteilija Suvi Tiilikainen oppi kantapään kautta, miten hoitaa ihoaan parhaiten.

Iho-ongelmista aikuisiän akne on yleinen vaiva. Aknesta on elämänsä eri vaiheissa kärsinyt myös meikkitaiteilija Suvi Tiilikainen, jonka ihon ongelmat ajoivat jopa välttelemään sosiaalisia tilanteita.

– Kärsin aknesta paitsi nuorena, myös kolmen raskauteni aikana. Peilikuvani masensi minua, ja ärsyynnyin toimiessani meikkaajana ja opastaessani ihmisiä ihonhoidossa, kun oma naama oli täynnä tulehtuneita talirauhasia.

Mieleenpainuvin työkeikka on malliajoilta, jolloin Tiilikaista kuvattiin erääseen muotikuvastoon.

– Olin lopettanut e-pillerit, ja naama suorastaan räjähti ennen kuvauksia. Mallitoimistoni sopi työnantajan kanssa, että lähikuviin ihoani muokataan. Kun sitten näin kuvaston, järkytykseni oli suuri, sillä kannessa olin minä – suurine paiseineni.

Tiilikainen alkoi itse hoitaa ihoaan jo 11-vuotiaana ensimmäisten finnien ilmaannuttua. Ihonhoidon rutiinit ovat kuitenkin muuttuneet radikaalisti vuosien varrella.

– Teininä kuivatin ihoani puhdistusgeeleillä ja kuivattavilla aknetuotteilla. Iän myötä olen alkanut hoitaa ihoani hellävaraisemmin, ja nykyään minulle tärkeintä siinä on puhdistuksen lisäksi oikeanlainen kosteutus. Ihon hyvinvointi vaikuttaa voimakkaasti mielialaani.

Ammatinvalinta selvillä jo varhain

Tiilikainen on aina haaveillut työstä muoti- ja kauneusalalla. Mallintyöt veivät nuorta naista lukion jälkeen, mutta tulevasta ammatistaan hän oppi paljon jo silloin.

– Tiesin jo yläasteella haluavani meikkaajaksi. Mallintöitä tehdessäni istuin Suomen parhaimpien meikkitaiteilijoiden tuoleissa ja imin oppia.

Työssään Tiilikainen huomasi myös suomalaisten naisten kulmakarvojen iän myötä ohenevan ja menettävän muotoaan. Kiinnostuttuaan asiasta hän kouluttautui kulmataiteilijaksi vuonna 2015 yhdeksän vuotta meikkaajaksi valmistumisensa jälkeen.

– Työssä minua kiehtoo samat asiat kuin varsinaisessa meikkaamisessakin – parantaa lähtötilannetta hienovaraisesti ja luonnollisesti. Kavahdan ylitehtyjä kulmakarvoja, jotka ovat kuin huutomerkki kasvoissa. 

Tiesin jo yläasteella haluavani meikkaajaksi, Suvi Tiilikainen kertoo. Kuva: Sakari Majantie

Hyvin hoidettu iho on kaiken pohja

Kaunis meikkipohja lähtee hyvin hoidetusta ihosta. Tiilikainen korostaa, että mitä paremmassa kunnossa iho on, sitä vähemmällä meikillä pärjää.

– Kevyt meikki saa ihon näyttämään myös nuorekkaammalta. Aikuiselle iholle siis ohut meikki! 

Koko ikänsä erilaisten iho-ongelmien kanssa kamppaillut Tiilikainen uskoo viimein löytäneensä oikeat tuotteet ja tavat, joilla pitää ihonsa kunnossa. Liiallista ihonhoitoa hän välttää ruusufinnin takia.

– Luotan puhdistuksessa öljyyn ja kuorin ihon kerran viikossa. Käytän kotioloissa myös kylmäsumusuihkua sekä syön kollageenia. Vuosikausien säännöllisen ihonhoidon lisäksi merkittävin ihoni hyväksi tekemäni asia kuitenkin on auringonoton lopettaminen 25-vuotiaana.

Next article