Skip to main content
Etusivu » Dermatologia ja ihonhoito » Lotta Näkyvä: ”Ihon ja hiusten hoidossa vähemmän on enemmän”
Ihonhoito

Lotta Näkyvä: ”Ihon ja hiusten hoidossa vähemmän on enemmän”

Kuva: Julia Toivola

Vuoden 2013 Miss Suomi Lotta Näkyvä pyrkii välttämään päivittäistä hiusten pesua. Jos kuvauksia ja näytöksiä on paljon ja hiuksia käsitellään voimakkaasti, on hiuslakka ja muut muotoilutuotteet pestävä kuitenkin heti pois. Rasitusta hän lieventää pari kertaa viikossa hiusnaamiolla.

Kasvojen ja hiusten hoitoa ei kannata tehdä liian hankalaksi. Sekä ihon että hiusten hoidossa on hyvä kuunnella niiden omaa kuntoa, silloin tiedetään, millaista hoitoa milloinkin tarvitaan. 

– Hiukseni reagoivat voimakkaaseen käsittelyyn tulemalla karheiksi, ja kaksihaaraisia tulee paljon. Silloin olen todennut hyväksi laittaa silottavaa ja ravitsevaa hiusöljyä suihkun päätteeksi.

Nykyisin opiskelija ja mallina työskentelevä Näkyvä tietää, että ravinto ja liikunta näkyvät hiusten kunnossa, siksi hän pitää tärkeänä noudattaa terveellisiä elämäntapoja.

– Käytän mahdollisimman vähän prosessoitua ruokaa. Suosin puhdasta ravintoa ja huolehdin riittävästä vitamiinien, proteiinien sekä muiden tärkeiden ravintoaineiden saannista. ”Karkkidieetin” vaikutuksen huomaan heti hiusten elossa, siksi käytänkin sokeria vain luonnollisessa muodossa, kuten kookossokeria leivonnassa, Näkyvä kertoo.

– Kuntoilen mielelläni vaikka joka päivä, mutta toisinaan työkiireiden vuoksi joudun tinkimään tavoitteistani. Kun aika antaa periksi, kuntoilen normaalisti 4-9 kertaa viikossa.

Ulkona oleilu auringossa on Näkyvälle mieleistä ja vaikkei hän varsinaisesti aurinkoa ottaisikaan, auringon haittavaikutukset voivat näkyä hiuksissa yhtä paljon.

– Kuumalla aurinkosäällä käytän hiuksissa aurinkosuojaa joko suihkeena tai hoitovoiteena. Aurinko ja uiminen kuluttavat hiuksia paljon, siksi en kesällä käytä muuta ylimääräistä rasitusta, kuten kuumia föönauksia tai muotoiluja. Silloin onkin helppoa antaa ilman kuivata hiukset, eikä haittaa, vaikka ne ovat kosteat ulos lähtiessä, iloitsee Näkyvä.

Herkkää ihoa on huolehdittava hyvillä voiteilla, ettei kosteus haihdu

Näkyvän suhteellisen herkkä iho reagoi helposti voimakkaisiin aineisiin. Siksi hän pyrkii hellään hoitoon eikä halua rasittaa sitä liikaa. Kesällä veden juonti on tärkeää myös ihon terveyden kannalta.

– Aamulla en käytä kasvoissani erilaisia puhdistusaineita, vaan lämpimällä vedellä pesu riittää, minkä jälkeen suihkutan kasvovettä tasoittamaan ihon ph-tasapainoa.

– Aurinkosuoja kasvoilla on kesällä tärkeää. Itse suosin päivävoidetta, jossa on joko itsessään aurinkosuoja tai sekoitan sitä päivävoiteeseen. Vaikka aurinko vanhentaa ihoa, se on kuitenkin ihanaa tuntea iholla puhtaasti eikä meikkikerroksen läpi. Auringon jälkeen aloe vera on ihon paras rauhoittaja, Näkyvä opastaa.

– Kosmetologilla kasvohoidoissa kävisin huomattavasti useammin, jos se olisi aikatauluni vuoksi mahdollista. Pyrin kuitenkin itse hoitamaan kasvojani mahdollisimman hyvin, ja muun muassa savinaamioita käytän epäpuhtauksien poistoon, missä ne toimivat hyvin, hän vinkkaa.

Kosmetiikassa Näkyvä suosii Weledan luonnontuotteita ja välttää parabeeneja ja muita kemikaaleja niin ihon kuin hiusten hoidossa mahdollisimman pitkälle.

– Tiettyihin rutiineihin ei ole hyvä jämähtää, sillä ihon ja hiusten hoidon tarve vaihtelevat paljon.

Next article