Skip to main content
Etusivu » Tulevaisuuden terveydenhoito » Vuokralääkärit tukevat julkisen sektorin toimintakykyä
Sponsoroitu

Julkisiin kilpailutuksiin pitää reagoida todella nopeasti. Tarjousajat ovat lyhimmillään vain päiviä. Liian kireä aikajänne vaikeuttaa rekrytointia ja nostaa hintaa.

– Jos haluaa lääkärin aloittavan uudessa paikassa kahden viikon päästä, yleensä hänen pitää olla valmis irtautumaan nykyisestä paikastaan. Silloin raha ratkaisee, kuvailee Miki Höynä, LeLuCon asiakasvastaava.

Kustannuksia voi hallita systemaattisilla kilpailutuksilla ja pitkäjänteisillä yhteistyösopimuksilla.

– Lääkärien saatavuus on parempi, kun haku aloitetaan hyvissä ajoin. On kuitenkin kaikkien etu, että lääkäri viihtyy hankinnan tehneessä yksikössä mahdollisimman pitkään, Höynä kertoo.

Rekrytoinnin ulkoistaminen säästää henkilöstön aikaa merkittävästi

Lääkärit saavat useita rekrytointisoittoja joka viikko eikä ilmoitus Kuntarekryssä riitä houkuttelemaan heitä.

– Henkilöstön jatkuva vaihtuvuus ei tee hyvää millekään työyhteisölle. Panostamme sekä lääkäreiden että asiakkaidemme kanssa pitkäjänteiseen yhteistyöhön ja siksi meillä onkin tarjolla hyvä valtakunnallinen verkosto lääkäreitä, Höynä hymyilee.

Mitä asioita lääkärit arvostavat? – Avainasemassa on viihtyvyys

Kilpailu lääkärityövoimasta on kovaa, mutta viihtyvyyden perusta on sama kuin muillakin aloilla.

– Keskusteluissa lääkäreiden kanssa korostuu mahdollisuus vaikuttaa omaan työnkuvaan ja työaikaan. Monet arvostavat myös etätyötä, jolloin voi auttaa useampaa toimipistettä ja toisaalta voi säätää omaa työkuormaa helpommin, Höynä kertoo.

Nuorten lääkäreiden toiveissa korostuu kokeneempien lääkäreiden tuki työssä.

– Jos rekrytoimme lääkärin syrjäseudulle, perehdytykseen ja työoloihin kannattaa todella panostaa. Tarjoamme lääkäreillemme myös päivystyksellisen tuen puhelimitse, mikä helpottaa työskentelyä pienissäkin yksiköissä. Ota yhteyttä niin etsimme tarvitsemanne ammattilaisen, Höynä hymyilee.

Kiinnostuitko yhteistyöstä kanssamme?

Next article