Skip to main content
Etusivu » Tuki- ja liikuntaelimet » Vertaistukea nivelsairaille
Vertaistuki

Vertaistukea nivelsairaille

Nivelyhdistys
Nivelyhdistys
Kuva: Getty Images

Suomessa viisikymmentä Nivelyhdistyksen nivelpiiriä tarjoaa vertaistukea nivelsairauksien vaivaamille.

Nivelpiirit kokoontuvat eri paikkakunnilla kuukausittain. Kaikki vertaisohjaajat ovat vapaaehtoistyöntekijöitä. Näin yhdistyksen mittava toiminta on mahdollista pienellä jäsenmaksulla.

– Olemme saaneet todella myönteistä palautetta nivelpiireistä, luennoista, Niveltieto-lehdestä, etelän lomista, kotimaan tuetuista lomista ja liikuntaryhmistä. Vertaistukihenkilöiden luennot ovat selkokielisiä ja kokemukseen perustuvia. Lääkäreidenkin luennot ovat tärkeitä ja lisäävät tietoa nivelsairaudesta, mutta eivät poista tuskaa, kokemustoimija ja Nivelyhdistyksen hallituksen jäsen Heikki Multaharju kertoo.

Eläkeläisjärjestöt ja yhdistykset voivat saada ilmaisia nivelluentoja. Yhteistyökumppaneiden kanssa järjestetyistä tilaisuuksista ilmoitetaan paikallislehdissä. Yhdistyksellä on myös sosiaaliturvan erityisasiantuntija erilaisten tukien hakemiseen ja ikääntyvien auttamiseksi.

Nivelsairas ei jää yksin

Nivelyhdistyksen tapahtumista, toiminnasta ja vertaistuesta saa tietoa neljästi vuodessa ilmestyvästä jäsenlehdestä ja yhdistyksen nettisivuilta. Nivelneuvontapuhelimen ja netin Nivelklubin lisäksi uutena palveluna on virtuaalista vertaistukea erityisesti työikäisille tarjoavat Virtu-ryhmät.

– Vertaistukiryhmissä voidaan vaihtaa kokemuksia ja saadaan kivun hoitoon erilaisia vinkkejä. Toinen nivelsairas ymmärtää paremmin kivut ja kiukuttelut kuin terveet läheiset, Heikki Multaharju toteaa.

Lue lisää: nivelopas.fi ja nivel.fi. Nivelyhdistys on myös Facebookissa ja Twitterissä.

Next article