Skip to main content
Etusivu » Sydän ja verisuonitaudit » Jorvin sydänasemalla ihminen on hyvissä käsissä
Sponsoroitu

Jorvin sydänaseman laajennus vastaa kasvaviin hoidon tarpeisiin koko HUS-alueella. Espoon väestönkasvu jatkuu vahvana ja Länsi-Uudenmaan väestö ikääntyy. Jorvin sairaalan kiinteistön peruskorjauksen yhteydessä sydänasemaa laajennettiin ja nykyaikaistettiin, joten kardiologisia tutkimuksia ja toimenpiteitä voidaan tehdä nyt merkittävästi aiempaa enemmän.

Potilaita tulee sekä Länsi-Uudenmaalta että jonojen purkuna muualta HUSin alueelta. Kasvanut toimenpidevolyymi sekä lisääntynyt potilasvirta tarkoittavat luonnollisesti kasvanutta henkilöstötarvetta. Sydänasema onkin saanut rekrytoitua hyvin uutta henkilökuntaa.

– Olen saanut erittäin osaavia ja päteviä kollegoja, joiden kanssa on kiva työskennellä. Heidin tunsin jo aikaisemmilta vuosilta, olen iloinen, että saamme taas työskennellä yhdessä, sairaanhoitaja Johanna Purjo kertoo.

– Olen ollut sydänasemalla vasta pari kuukautta, mutta olen tosi tyytyväinen, että tulin tänne. Ihan kuin olisin tullut kotiin, olen tuntenut itseni tervetulleeksi ja sopivaksi heti alusta lähtien, sairaanhoitaja Heidi Komu kiittää.

– Kaikki rekrytoinnit ovat onnistuneet. Meillä on uudet toimivat tilat, jossa on kiva tehdä töitä. Henkilökunnan vaihtuvuus on meillä todella pientä, jos joku erehtyy käymään muualla, tulee hän takaisin. Tämä on superhyvä työyhteisö ja lääkäri-hoitajayhteistyö on saumatonta, vastaava hoitaja Sirpa Syväjärvi vahvistaa.

Laajennettu sydänasema nopeuttaa hoitoon pääsyä

Kaksi toimenpidesalia mahdollistaa potilaiden pääsemisen tutkimuksiin ja hoitoihin aiempaa nopeammin. Uudet kuvantamislaitteet tarjoavat nykyaikaiset työkalut sydänpotilaiden tutkimuksiin ja hoitotoimenpiteisiin. Sydänasemalla tehdään muun muassa rasituskokeita, sepelvaltimoiden varjoainekuvauksia ja pallolaajennuksia sekä sydämen tahdistimien asennuksia. Tarkkailussa voidaan tehdä sähköinen rytminsiirto esimerkiksi eteisvärinäpotilaille.

– Uudet toimitilat ja kasvanut kapasiteetti mahdollistavat uusien hoitomuotojen, kuten suonensisäisen kuvauksen ja sydämen johtoratatahdistuksen, käyttämisen, kardiologian ylilääkäri Johan Lassus kertoo.

– Muuton myötä tuli myös meille vanhoille konkareille uutta opittavaa. Teemme yhteistyötä kardiologian poliklinikan kanssa ja työnkuva laajeni, Syväjärvi jatkaa.

Myös potilastarkkailun paikkamäärä kaksinkertaistui. Tarkkailupaikat on suunniteltu ja mitoitettu toimenpidepotilaiden valmisteluun ennen toimenpidettä ja seurantaan sen jälkeen, tarkkailu on avoinna iltaan saakka. Näin aamulla kotoa tutkimuksiin ja toimenpiteeseen tuleva potilas voidaan hoitaa samassa yksikössä koko hoitopolun ajan ja hän kotiutuu saman päivän aikana. Äkilliset sydäninfarktit ja muut kiireelliset päivystyspotilaat tulevat sydänasemalle päivystyksen ja vuodeosaston kautta.

Henkilökunnan osaaminen ja tarkoituksenmukaiset tilat tuovat hoitoon laatua. Uudet tilat mahdollistavat:

• potilaiden pääsyn hoitoon nopeammin.

• henkilöstölle asianmukaiset tilat ja työskentelyolosuhteet.

• uusien hoitomuotojen käyttöönoton ja toiminnan kehittämisen.

Jorvin sydänasemalla potilaita palvellaan molemmilla kotimaisilla kielilläNext article