Etusivu » Suun terveys » Saara Aalto: Hyvinvointi näkyy hymyssä
Tarinat

Saara Aalto: Hyvinvointi näkyy hymyssä

Saara Aalto
Saara Aalto
Kuva: Ville Paul Paasimaa

Laulajatähti Saara Aallolle hymy on tavaramerkki; tärkeä osa omaa itseä ja tapaa kommunikoida muiden kanssa.

– On kaunista, kun ihminen hymyilee ja levittää näin ympärilleen positiivista fiilistä, hän toteaa.

Saara Aallon musiikkiura nousi uuteen ulottuvuuteen, kun hän menestyi The X-Factor -laulukilpailussa. Huikeilla esityksillään brittiyleisön hurmannut Saara asuu puolisonsa Meri Sopasen kanssa nykyään pääasiallisesti Lontoossa.

– Elämäntyyli on nyt uudenlainen. Olen aina kiertänyt keikkaillen Suomea, mutta nyt matkustelen pääosin kahden maan: Suomen ja Englannin väliä. Pääkoti on Lontoossa, mutta käyn melkein viikoittain Suomessa.

Musiikkielämän ohessa Saaraa viehättää Lontoon runsas ja monipuolinen kaupunkielämä.

– Tykkään Lontoosta tosi paljon. Tarjontaa on niin tanssituntien kuin terveysravintoloidenkin osalta. Silti on välillä ihana tulla rauhalliseen Suomeen. Koen, että saan molemmista maista parhaat puolet.

Hymystä hyvää mieltä

Hymyily on Saaralle aito ja tärkeä osa kommunikointia muiden kanssa.

– Hymy on tärkeä osoitus läsnäolosta ja siitä, että kunnioittaa muita. Kun saa hymyn joltain, siitä tulee todella hyvä mieli, ja mielellään sitä hymyä jakaa eteenpäin.

Nykymaailman poseeraushymyt vähän huvittavat vanhan ajan glamourista pitävää Saaraa.

– Tuntuisi teennäiseltä tehdä ”duck face” -muoti-ilmeitä. Välillä tuntuu, että pitäisi olla coolimpi ja tuimempi, mutta hymyily on mulle tärkeä osa itseä ja muiden kanssa kommunikointia. Olen valinnut tyylini ja aion pitää siitä kiinni.

Hyvä suuhygienia ja suunhoidon rutiinit ovat itsestäänselvästi osa Saaran arkea.

– Ihan perusrutiini on se, että harjaan hampaat aamuin illoin. Jonkin aikaa sitten kävin myös perusteellisessa hampaiden puhdistuksessa, jossa puhuimme hammaslangan käytön tärkeydestä. Olen onnekas siinä, että hampaani ovat aina olleet hyvässä kunnossa, eivätkä ne reikiinny helposti.

Lue myös: Fitnesstähti Eevi Teittinen: ”Suun hyvinvointi lähtee suolistosta”

Hampaiden hoitoon kannattaa panostaa

Osalla nuorista ja vanhemmistakin on hampaiden hoidossa toivomisen varaa. Harjaaminen unohtuu ja makea maistuu. Saara kannustaa kaikkia huolehtimaan hampaistaan hyvin.

– Hymy on käyntikorttisi, jonka ihmiset näkevät ensimmäisenä. Itsekin kiinnitän ensimmäisenä huomiota toisen hymyyn. Kun miettii, miten paljon käytetään rahaa meikkeihin ja hiuksiin, niin on tosi ristiriitaista, että ei huolehdita hampaista.

Hampaiden kunto on osa kokonaisvaltaista hyvinvointia, johon vaikuttaa moni asia.

– Ruokavalio vaikuttaa hampaiden kuntoon todella paljon. Jos juo paljon kahvia tai sokerisia juomia, niin kyllähän se näkyy hampaissa. Ravinto on kokonaisvaltainen asia, kaikki se mitä syöt näkyy lopulta sinussa; ihossa, hymyssä, kaikessa, Saara toteaa, ja jatkaa:

– Sisäinen kauneus on tärkeintä, mutta jos ulkoisesta on mahdollista huolehtia, niin miksi sitä ei tekisi. Kun olo on itsevarma niin voi hymyillä enemmän ja vapaammin.

Next article