Skip to main content
Etusivu » Raskaus ja perhe » Yrittäjä-äiti Soile-Maria: ”Kauppakassipalvelu helpottaa arjen ruokarumbaa”
Lapsiperheen arki

Yrittäjä-äiti Soile-Maria: ”Kauppakassipalvelu helpottaa arjen ruokarumbaa”

Kuva: Anni Hartikainen

Ruokaostokset verkosta ovat kasvaneet vuosi vuodelta. Palveluntarjoajia ovat ruokakaupatkin. Kauppakassipalvelut vievät ruuanlaiton vielä pidemmälle tarjoamalla valmiita reseptejä ja toimittamalla tarvittavat raaka-aineet suoraan kotiin.

Yrittäjä, perheenäiti Soile-Maria Linnemäki kokeili kauppakassipalveluita kaksi vuotta sitten. Kauppakassi oli ratkaisu joka helpotti kerrasta illan rutiineja ja antoi toivottua, kiireetöntä aikaa työpäivän jälkeen.

Linnemäki tunnustaa, että hän ei ole koskaan välittänyt ruuanlaitosta ja ruokaostoksista. Hyvä, laadukas ruoka sitä vastoin on tärkeää.

– En ole mikään kodinhengetär, ja ruokareseptit olen suosiolla sivuuttanut. Lasten syntymän myötä terveellisen ruuan merkitys on korostunut. Aikaisemmin söin ulkona, mutta pienten lasten kanssa ulkona syöminen on haastavaa. Onneksi perheemme ruuanlaiton hoitaa pääasiassa puolisoni, Linnemäki kertoo.

Perheen arki on kahden alle kouluikäisen ja koululaisen viikossa melkoista rumbaa. Äidin perustama vaatelainaamoyritys, Vaatepuu, vaatii ison siivun perheen päivästä ja välillä illastakin.

Aika on arvoa

Merkittävin asia ennakkoon tilatussa ruokakassissa on ajansäästö ja ruuanlaiton helppous. Lämmin ateria valmistetaan joka päivä, mutta tuoreet raaka-aineet saadaan ateriapaketista. Se helpottaa ruuanlaittoa, kun ei tarvitse miettiä ja säätää, onko mausteita myöten ainekset kaapissa.

– Kotiin tultaessa me kaikki ollaan väsyneitä. Arvostan aikaa, jonka saan olla lasteni kanssa heti tarhan jälkeen kotisohvalla pötkötellen, Linnemäki kuvailee.

– Aluksi tilasin vain perusruoka-aineet kuten maidot, leivät ja juustot, mutta nyt tilaan jo ateriapaketit, joissa on kaikki tarvittavat ainekset päivällisen tekemiseen.

Ruokaröykkiö on huomattava, kun Linnemäki tilaa samalla myös perheen koiran ruokasäkin ja pienimmän lapsen vaipat.

Soile-Maria Linnemäen mukaan parasta ennakkoon tilatussa ruokakassissa on ajansäästö ja ruuanlaiton helppous. Kuva: Anni Hartikainen

Viikon ruokatilaukset tehdään verkossa ja ne toimitetaan kotiovelle kannettuna yleensä tiistaisin.

Reseptit ovat perheen kokin mukaan toimivia. Ne ovat helppoja ja aineksista poropeukalokin loihtii täydellisen aterian.

– Tilauksessa huolehdin siitä, että raaka-aineet ovat kotimaista luomua. Haluan, että perheemme päivällinen on ravitsevaa. Annokset ovat sen verran isoja, että niistä riittää kahdelle päivälle syötävää, Linnemäki laskee.

Linnemäet iloitsevat myös siitä, että annoksista ei tule juurikaan ruokahävikkiä. Puolison kanssa he pakkaavat ylimääräiset ruuantähteet itselleen töihin seuraavan päivän lounaaksi. Kiitosta saa myös kauppakassipalvelun suunnitelmallisuus, jossa valmiit annokset vähentävät turhan ostamista. Viisihenkisen perheen viikon ruokaostokset maksavat noin 200 euroa. 10 litraa maitoa, vaippapussit ja labradorinnoutajan ruokasäkki kotiovelle kannettuna on heille arjen luksusta.

Linnemäelle ruuan laatu on tärkeää. Kauppakassipalvelussa on huomioitu ravintoaineet, kotimaisuus, luomutuotteiden saatavuus sekä tuoreus. Tilattavat annosmäärät selviävät jo muutaman viikon aikana. Oikein mitoitettuna annoskoot pysyvät kohtuullisina.

– Jo fiilis palvelusta on mieletön tässä elämänvaiheessa, kun arki itsessään vie energiaa. Nyt kun tulen väsyneenä kotiin, ei heti tarvitse miettiä, mitä syödään. Valinnat on tehty jo verkkopalvelussa. Lasten kanssa kauppaan meneminen työpäivän päätteeksi on vaihtunut rauhallisempaan ja kiireettömämpään iltaan, Linnemäki iloitsee.

Next article