Etusivu » Raskaus ja perhe » Lapsen myötä lumilautailija Eero Ettalan elämä alkoi uudelleen
Isyys

Lapsen myötä lumilautailija Eero Ettalan elämä alkoi uudelleen

Kuvat: Lauri Puustjärvi

Lumilautailija Eero Ettala on tuore isä, joka suhtautuu uuteen elämänvaiheeseensa uteliaana ja mielissään. Tulevana talvena pohjoisen rinteisiin seuraa mukana koko perhe.

Kun haastateltavan sylissä tuhisee viisiviikkoinen vauva, ei koskaan voi tietää varmuudella, kuinka pitkään jutuntekotilanne keskeytyksettä kestää. Lumilautailija Eero Ettalan esikoispoika on kuitenkin tyyni tapaus ja vetää rauhallisesti sikeitä koko toimituksen ajan.

– Kyllä hän sitten nälkäisenä huutaa kuin palosireeni, Ettala kuittaa ihastelut huvittuneena. 

Uusi vauva-arki Ettalan ja hänen vaimonsa Tuija Pehkosen perheessä on kaiken kaikkiaan sujunut mukavasti. Ettalan mukaan pelottelut siitä, että omalle elämälle voi pikkuisen saavuttua sanoa hyvästit, ovat turhia.

– Tuntuu ennemminkin, että oma elämä on alkanut aivan uudella tavalla ja pääsen kokemaan kaiken lapsen kautta. Elämme nyt pikkuisen ehdoilla, mutta se on ihan okei.

Ettalalla ja hänen vaimollaan onkin yksi vahvuus, joka auttaa pärjäämään myös uudessa arjessa.

– Olemme molemmat hetkessä eläjiä ja nyt nautimme täysin siemauksin vauvasta. Tulossa on varmasti kaikenlaista, mutta minulla on hyvin onnellinen fiilis, tuore isä sanoo. 

Omaa kroppaa pitää kuunnella

Elantonsa entinen huippulumilautailija saa yhä lautailusta, vaikka aktiivinen kilpaura loppui jo vuonna 2013. Nykyään työt liittyvät enemmän brändilähettilään tehtäviin – Ettala tekee yhteistyökumppaneilleen brändifilmejä ja luo visuaalista sisältöä sosiaaliseen mediaan. Miten lumilautailun ja perhe-elämän yhdistäminen onnistuu?

– Vaimollani on tänä talvena hyvin vapaata, ja voimme koko perheen voimin suunnata pohjoiseen. Kaiken pitää toki nyt olla suunnitellumpaa kuin ennen, ja laskupäiviä tulee varmasti vähemmän, Ettala pohtii. 

On tärkeää päästä liikkumaan ja nauttimaan hetki omasta ajasta.

Kunnostaan huolehtiva Ettala ei ota paineita vauva-aikana vähentyvästä liikunnasta. 

– Pikkuisen kanssa voi hyvin tehdä ripeitäkin vaunulenkkejä, ja verkko on pullollaan muutaman kymmenen minuutin treeniohjelmia. Omaa kroppaa pitää kuunnella ja antaa sille myös lepoa silloin, kun se sitä tarvitsee. 

Ettala kannustaakin kaikkia vanhempia kiinnittämään lapsen hyvinvoinnin ohella huomiota myös omaan hyvinvointiin.

– On tärkeää päästä liikkumaan ja nauttimaan hetki omasta ajasta. Kun vanhemmat voivat hyvin, myös lapsi voi hyvin.

Next article