Tämä resepti on oiva, hieman mausteinen versio pasta alla bolognesesta. Olen korvannut perinteisesti käytetyn oreganon basilikalla ja lisännyt hieman lämpöä chilillä ja kanelilla.
Ainekset:
• 1 sipuli
• ½ punaista chiliä
• 1 valkosipuli
• 250 g luomu kanajauhelihaa
• ripaus kanelia
• 2 tlk kokonaisia tomaatteja
• 1 ruukku basilikaa
• mustapippuria
• suolaa
• tagliatelle pastaa
• parmesaanijuustoa
Ohje:
1. Silppua sipuli, chili ja valkosipuli.
2. Paista sipulia, chiliä ja valkosipulia paistinpannussa miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat läpikuultavia eli noin 5 minuuttia. Lisää kana ja kaneli ja masuta suolalla ja mustapippurilla. Paista kovalla lämmöllä noin 5 minuuttia, että kana saa väriä. Lisää sitten tomaatit ja murskaa ne kauhalla samalla kuin sekoitat.
3. Anna kastikkeen kiehua puolisen tuntia. Mitä kauemmin maltat keittää, sitä parempi on lopputulos.
4. Lisää lopuksi basilika. Tarkista maut ja lisää tarvittaessa suolaa, tomaattikastike imee sitä valtavat määrät. Halutessasi voit lisätä myös raastettua parmesaania.
Reseptin on laatinut Pipsa Hurmerinta ja resepti löytyy Pipsan Keittiössä (Tammi 2012) -kirjasta.