Etusivu » Liikunta ja ravinto » Pilaatko ruokaa tietämättäsi? – 25 ruokaa, joita ei tulisi säilyttää jääkaapissa
Ravinto

Pilaatko ruokaa tietämättäsi? – 25 ruokaa, joita ei tulisi säilyttää jääkaapissa

Kuva: Getty Images

Jääkaappisäilytyksellä saadaan monet ruoat säilymään pidempään, mutta maku kärsii varmasti. Ota nämä vinkit talteen ja säilytä ruokasi maukkaina alusta loppuun.

Leipä ei kuulu jääkaappiin. Pakastaminen ja sitten paahtaminen käy, mutta jääkaappi tekee leivästä tunkkaisen.

Tomaatit säilyttävät parhaimman makunsa huoneenlämmössä. Extramakua saat jättämällä tomaatit aurinkoon.

Avokado kypsenee parhaiten huoneenlämmössä.

Ketsupin säilytyspaikka on väitelty puheenaihe. Ketsupin happamuus takaa sen säilyvyyden lämpimässä ainakin kuukauden. Jos kuitenkin säilytät sitä pidempään, siirrä se jääkaappiisi.

Melonit kokonaisena huoneenlämmössä. Vasta leikattuna melonit kuuluvat jääkaappiin.

Basilika ja muut yritit tulisi aina säilyttää huoneenlämmössä juuret vedessä.

Kuvat: Unsplash

Pähkinän maku menee huonoksi jääkaapissa, joten ilmatiivis rasia huoneenlämmössä on niille oikea paikka.

Hunaja ei mene vanhaksi missään lämpötilassa ja koostumus pysyy parhaana lämpimässä.

Perunat viihtyvät parhaiten paperipussissa. Jääkaappi aiheuttaa perunoissa rakeisuutta.

Marjoilla on parempi mahdollisuus pysyä tuoreina ilman jääkaappia, sillä kosteus voi pilata ne. On myös suositeltavaa, että marjat pestään vasta juuri ennen nauttimista.

Soija säilyy vuoden lämpimässä, joten jääkaappi ei ole sen säilytykseen pakollinen.

Munakoiso menettää makuaan jääkappissa, mutta ei kestä kauaa huoneenlämmössä. Syö munakoiso nopeasti oston jälkeen.

Suklaa ei tykkää kylmästä ja kosteasta, vaan pimeästä ja kuivasta.

Maapähkinävoi kuuluu jääkaappiin avaamisen jälkeen. Jos kuitenkin olet suurkuluttaja, voit säilyttää maapähkinävoita jopa 3 kuukautta lämpimässä.

Omena säilyy huoneenlämmössä viikon, välillä jopa toisenkin.

Kahvi pysyy herkullisena tiiviisti suljettuna, omassa säilytysastiassa ja huoneenlämmössä valolta suojattuna.

Lue myös: Kotikokkailijasta huippukokiksi – 14 vinkkiä, jotka muuttavat kokkaustapasi

Kuvat: Unsplash

Paprikat pysyvät rouskuvina parhaiten lämpimässä.

Oliiviöljy kovettuu jääkaapissa, mutta viileä ja pimeä paikka on sille täydellinen.

Kurkut eivät kuulu jääkaappiin, vaikka moni niin luulee. Kylmä tekee kurkusta vetistä. Jos päätät säilyttää kurkun jääkaapissa, pidä se muoviin käärittynä.

Sitrushedelmät säilyvät parhaiten pöydällä, ja poimi homeiset pois joukosta heti kun mahdollista.

Säilyke tonnikala on kaupassa huoneenlämmössä, joten sama säilytys sopii sille myös kotona.

Sipuli ei tykkää jääkapin kosteudesta. Säilytä sipuli viileässä ja ennen kaikkea kuivassa paikassa, mutta älä muovipussissa tai perunoiden lähellä.

Valkosipulilla on samat säännöt kuin sipulilla. Jääkaappi aiheuttaa kumisuutta.

Banaanit tarvitsevat kypsymiseen huoneenlämpöä, joten jääkaappi ei ole niille oikea paikka.

Leivonnaiset odottavat syöjäänsä parhaiten paperipussissa pöydällä.

Ruokahävikki on nyt iso puheenaihe, eikä syyttä. Suomalaiset heittävät henkilöä kohden roskiin ruokaa keskimäärin 20–25 kiloa vuodessa, eli noin sadan euron edestä. Ruokahävikkiä voi pienentää tekemällä ostoslistan ennen kauppaan menoa, ostamalla vain tarpeeseen, hyödyntämällä kaiken ostetun ruoan ja säilyttämällä ne oikeissa paikoissa.

Lähde: delish.com

Next article